Recent Posts

Tuesday, February 24, 2015

Fettisdagsmöte

Förra veckan hade jag mitt Februari möte. Eftersom det är Fettisdagen månaden åt vi efterätt på ett cafe. Denna gången var det inte många som kunde komma för de flesta jobbade, men några kom iaf. Så fick jag säga hejdå till goa Elisa från Italien som bytte familj till en i Boston. 

Monday, February 23, 2015

Nya Vyer

En vanligt söndag i Februari. Då hade vi en fantastik dag! Vi började med brunch på ett ställe i Cavallo Point, det var jättemysigt inomhus, sedan förflyttade vi oss till deras veranda och satt i gungstolarna och läste i nån timme (Hej Pensionärer haha) Men det var verkligen jätteskönt och avslappnande och sitta där och halvsova och låta solen steka en i ansiktet och framkalla rynkor. Men hey, Vitamin D är bra.

Efter slappat ett par timmar var det dags att dra upp tempot. Jag drog till med hiking igen, till Davids förtjusning. Till våran förskräckelse råkade jag ta just den hiken som gick till toppen av det högsta berget just där (Hur faan ska jag kunna veta detta, kartan visade inte hur brant den var!) Men det visade sej att när vi kom upp på toppen var det värt det. En fantastiskt (makaber hihi) utsikt med helt nya vyer av bron och San Francisco vi aldrig sett förut. T.om David var lamslagen av utsikten och nöjd. Totalt värt det.
Visst, jag erkänner att kanske borde tagit riktiga gym kläder på oss istället för jeans och "fin tröja" så jag slapp svettas ihjäl. Men nästa gång ska jag vara mer beredd på att hiken kan vara tuffare än man tror. Alltid Redo.



Saturday, February 21, 2015

China Camp

I början av Februari cyklade vi runt i vackra China Camp och hade lite picnic. Detta är en regional park med massa hiking leder och cykelvägar. Finns även en camping. China Camp har fått sitt namn från förr i tiden då detta fanns en liten kinesisk fiskeby vid stranden. Nu är det ingen by längre, men man kan titta in i de övergivna gamla byggnaderna som numera är som ett litet mini museum. Efter detta åt vi självklart Puertorikanska Sol Food (dit vi tar alla er turister haha)

Pyckla

Lite bilder från en cyckeltur genom Presidio till Baker Beach Klipporna.

Fina historiska Presidio Hus
Filosofi Johannis.
Kollibri

Friday, February 20, 2015

Weekend of love

Alla hjärtans dag. Hälften älskar det, resten hatar det. Många hatar den för det påminner om ens ensamhet, andra, för att den är kommersiell i ett konsumerings samhälle. Vi bryr oss inte så mkt. Det är störande tycker jag att dom ska dekorera allt jämt och ständigt. Men sedan inser jag att jag inte orkar ödsla energi på att klaga över en sån grej, så jag gör inte det.

Hur som hellst. Just denna dagen vart det lång helg också. Vi bestämde oss att gå ut och äta på söndagen istället eftersom alla restauranger höjer priserna den 14e.
Så på Lördagen, efter en inställd fotografering, tog vi oss till klipporna vid bakers beach och drack rödvin och tittade på solnedgången. Det var en slump att denna "romantiska" aktivitet hände på självaste Valentines. Efter det gick vi till en enkel thairestaurang som visade sej vara asgod!

Söndagen åkte vi till Pelican Inn vir Muir beach, ett jättemysigt hotell inrett i gammal engelsk anda. David har varit där flera gånger på lunch med kollegor, men jag har aldrig vart där. Men nu kommer jag åka dit fler gånger! Otroligt mysigt litet ställe. Vi beställde lite te och mös där tills vi blev hungriga på lunch som vi åt där också. Sedan tog vi cyklarna och cyklade upp till Muir Beach Overlook och hängde där ett tag. David läste, som vanligt, och jag tog kort och utforskade, som vanligt. Ibland känner jag mej som ett barn haha. Men jag är nyfiken!!

Efter det cyklade vi ner till Pelican Inn igen och tog en öl i trädgården denna gången. Haha, dom måste undrat hur länge vi tänkte stanna där.
Efter det tog vi oss in till stan igen och åkte till en Fransk restaurang, Zazie och avnjöt en god middag! En go helg med andra ord!