Recent Posts

Wednesday, December 17, 2014

Glöggmys

Lite bilder från min våran glöggkväll på själva Lucia dagen! En lyckad och mysig kväll! Även lilla Miss G var där och röjde. Alla älskade Lussekatterna och glöggen. Detta året gjort jag även knäck, som blev lyckad för en gångs skull, och ischoklad som var extremt poppis. Dom har ju inte ischoklad här, bara min Hollänska vän visste vad ischoklad var och njöt av att få lite hollänsk julstämmning också :)
Jag älskar att bjuda hem folk och baka och laga mat!

Julfin make
The Hostess
Natalie o Blake
Annika, lilla sienna och amelia
Italienaren
Jag och Miss G
Julklappsutdelning

Tuesday, December 16, 2014

Lussebak!

Skåda denna fantastiska gula perfekta deg med härligt röda saffranstrådar i. Äntligen har jag lärt mej baka goda, saftiga Lussekatter!
Vi skulle ha våran årliga glöggkväll i helgen och julklappsutdelning och det var dags att baka lussekatter och göra glögg. Dessa är väldigt uppskattade bland våra icke svenska vänner. Jag skulle vilja påstå att de ser fram emot denna kvällen hela året.
Detta året hade jag planerat bättre, så det blev inget stress i sista minuten, vilket är väldigt ovanligt för mej. Hey, en kanske börjar växa upp.

Julstök i kök.
Kan vi få äta lussekatter året om, snälla?
Haha, satt timern så att det skulle bli ett spontant foto. Men man är ju så medveten ändåååå :)

The Nutcracker.

På vårat Au Pair möte i December var hela SF gruppen och tittade på The Nutcracker Balletten.
Jag såg den för 2 år sedan med min grupp då, och det är en fin kväll. Kul att gå på Operahuset och klä upp sej lite. Det är så himla fint därinne. Au Pairerna uppskattar det också.
The Nutcracker är tydligen en SF tradition! Väldigt välgjord!



Monday, December 15, 2014

Årets julgran!

Så har vi kommit till julgransletning 2014. Vi var ute för sent i år och hade redan bestämt oss att åka till Sverige över julen. Men tradition är tradition och julgranen ska stå i vårt hem även om det bara är för en vecka. Så det så!
Blev en liten gran som förra året. Lyan är ju så liten, en mindre tar ju mindre plats (uppenbarligen) så den dagen vi har ett stort och fint hus kan jag ha den "perfekta granen".

Hursom hellst, strålande sol och varmt, som det alltid är när vi letar gran. Tillslut hittade vi den!

Måste "hmm:a" lite innan.
Mer Hmmm.
David var måttligt road, som vanligt.
Tataaa, here it is!
Bära hem gran, SF style.

Friday, December 12, 2014

Koja

Mys och koja bygge med min Gretis innan hon flyttar till New York! Världens bästa unge, seriöst!!




Thursday, December 11, 2014

Lussetajm

Den 6 December var det dags för Svenska Julmarknaden och Lucia uppträdandena. Sjuk och dan gick jag upp på scen 4 gånger och kraxade mej igenom programmet.
Älskar Lucia. Då kommer julstämmningen på riktigt. Jonas var med och sjöng sin fantastiska Helga natt som vanligt. Vi hade även 3 nya sånger i år, Jul Jul Strålande jul, Gaudete, och Ding Song Merrily on High. Grymma nya låtar och vi låter som en professionell kör! Vi har 4 olika stämmor på de nya låtarna så det låter fantastiskt.

Har funderat att börja i en chorus. Jag gillar inte att ha rampljuset på mej, men jag tycker det är roligt att vara med i något! I en grupp liksom. Jonas sa samma sak, så vi ska kolla upp om det fanns något som passar.

Alltid like mysigt att se de svenska barnen som växer för varje år. När jag började var det bara småbarn och ett stort gap sedan var nästa ålder Au Pairer. Nu har alla småbarn vuxit upp och är tonåringar. Vi har nya småbarn såklart också, och Au Pairerna byts ut för varje år.

Blakes päron kom och tittade och var helt saliga när de kom backstage. Cory, Amelia och lilla Sienna titta förbi också och fick en inblick i de svenska traditionerna.

Jag träffade Stephanie, mitt värdbarn också. 10 år sedan nu, sedan jag var Au Pair. Hon är nu 21 år, lika gammal som jag var, när jag tog hand om henne. Hon är så fin. Så mogen och vuxen. Det känns som jag pratar med någon i min egen ålder. Saknar henne. Hon berättade om alla, Alex som går på college nu också är nästan aldrig hemma och de får tvinga han att komma hem under helgdagar, hunden Lego är nu 11 år och blind och halvt döv.
Jag sa till Steph att jag väldigt gärna skulle vilja hälsa på dom. Förhoppningsvis tar dom mitt erbjudande! Efter att ha jobbat som LCC och intervjuat otaliga familjer, har jag insett att jag hade extrem tur. Visst, inget år är 100%, men jag var inte 100% perfekt heller. Jag har aldrig fått tacka dom personligen för att ha vart en sådan bra familj, det känns som nu, 10 år senare, skulle vara en bra tid att göra detta.


Wednesday, December 10, 2014

Giving Fänks

Thanksgiving firades i vanlig ordning hos the Blasish Familjen. Det är som ett knut kalas, alla tar med sej nånting var till festligheterna. Jag brukar ta med mitt berömda potatismos, pumpa paj och transbärs sylten, allt hemmagjort förstås :) Detta året tog jag även med Brysselkålen istället för Pajen, då Jonas tog med den istället.

Vi träffades vid 2-3 tiden och värmdeupp allt, sedan satte vi oss ner och äter som aldrig förr. Detta året tog Vanessa rekordet för mest på tallriken! Vi kan ju lugnt säga att hon inte åt upp allt :)

Efter middagen gick vi på promenad för att gå bort lite av all mat vi tryckt i oss, sedan spenderade vi resten av kvällen med att dricka vin och prata.

Detta året hade vi 2 nya med oss. Den ena var Jonas, och det andra var lilla Sienna!
Det är Amelia och Cory som fick lilla tösen i Juli. Jag skulle egentligen tagit nyfödd foton på henne med hon föddes för sent, bara nån dag innan vi åkte till Sverige! Sednan har det inte blivit tid att träffas, men nu fick vi äntligen se henne! Inte ett pip sa hon under alla dessa timmarna, och vad söt hon var! Alla vi kvinnor flockades runt Amelia och Sienna, såklart :)

Thanksgiving är en jättemysig dag som jag defenitivt kommer sakna de dagen vi inte bor här längre. Det handlar om mat och att umgås, det är livet!

MATEN!!
Andrea carvar fågeln
Cory, David och Pat
Amelia jag, Alexandra, Vanessa och Annika
Min episka tallrik. Åt faktikst upp allt.
Vanessa och hennes episka tallrik gör tydligen David avis.