Recent Posts

Friday, January 31, 2014

Suuuuk

Jag har inte berättat att jag är SJUK!
Jag som alltid skryter om att jag aldrig är sjuk! Men det senaste året har mitt immunförsvar strejkat lite. Var sjukt nån dag precis innan jag skulle åka tillbaka hit i höstas från Sverige, men tror det var lite att kroppen strejkade för stressen att åka hem. Sedan innan dess vart jag sjuk i April över bröllopet jag fotade... och det var ju helt klart pga av stressen inför det. Men nu, jag har vart sjuk sedan förra fredagen! Började med extremt halsont, sedan har jag hostat i flera dagar och nu har nästan runnit...det är uttraget, men liksom inte "full on". Jag känner mej bara halvsjuk hela tiden. Hur som hellst, ovanligt att jag känner mej dålig en vecka!

Och nu har stackars David blivit smittad också. Kanske för att jag råkat hosta på honom ett par gånger, kanske för att vi pussats. Dont know. Hursomhellst är han en riktig MAN när han blir sjuk, med andra ord, förvandlas till en ynklig mes. Gee, här har en vart sjuk en vecka utan att klaga sedan får han lite halsont och hela världen går under.

Nu ska jag ta en ducsh, flytta bilen och påbörja min dag - Fredag redan!!

Här får ni lite underhållning. Haha David ser ut som Elliott hans lilla sagofigur.


Thursday, January 30, 2014

Sidetracked

Finns ingen som kan bli så bortkommen och sidetracked som mej.
Som nu. Det började med att jag kollade på mina Washington DC kort och skulle ladda upp dom på Facebook, så gick jag in och kollade på Flickr där jag laddat upp dom också för att se om jag kunde bara länka på en bra sätt.
Väl inne på Flickr började jag göra en fotobok med Washington DC bilderna med den skulle kosta 119 dollar pga alla bilder jag har, men så kom jag tänka på att "Har inte jag en gammal deal på en fotobok som dammar i mitt Groupon konto".

In på Groupon, men väl där så börjar jag titta på deals istället, resturanger...mums, det ser gott ut. Vacations, hmmm, kanske ska ta den där Bed and Breakfast weekenden som vi tänkt länge. Surfar runt där ett tag och kollar löst på datum och recensioner. Hittar en deal på en kulinarisk resa till Italien som vi inte har råd med, men wow, vilket stad! Abbruzzio, den måste jag kolla upp.

In på Pinterest och söker på Abbruzzio. Hittar Abbruzzio och pinnar den till min rese board på Pinterest för att jag ej ska glömma bort namnet den dagen vi åker på en kulinarisk resa till Italien. Helt plötsligt har jag massa fönster öppna och börjar fundera på vad jag egentligen skulle göra i första taget.
Jag spårar mej tillbaka till Flickr och inser, just det! Fotoboken!

Går in på Groupon IGEN och letar upp den gamla dammiga dealen som gick ur för något år sedan. Sedan blir jag så trött på mej själv att jag bestämmer att blogga, för det måste jag ju göra mitt i allt, så nu har jag bloggat om mitt velande. Tataa!

Detta är mina dagar i ett nötskal, alltid. Jag blir distraherad av exakt allt. Det är därför jag inte är en "fullbokad internationell bröllopsfotograf" eller "ägaren av det svenska cafeet "kaffe och bulle" i San Francisco" och det är därför jag inte heller har skrivit färdigt någon av mina barnböcker.

Men nångång så...ska bara göra min fotobok först.

Senap

När jag tog undan tvätten från min torkstång imorse, så la jag märke till ett mönster bland mina färger. De hade en gemensam nämnare, senapsgul!
Senapsgul låter inte så fint kan man ju tycka, men jag älskar färgen! Mer senapsgult åt folket!

- Senaps tjejen


Wednesday, January 29, 2014

Rosin

Har presis haft en pratstund med Rosin nere i San Diego. Alltid lika intressant och spännande att höra om hennes planer för året, som sedan aldrig blir av :) Hursomhellst, märkte jag en förändring i henne i dagens samtal. Hon lät genuint glad och lycklig. Hon saknar inte Sverige så mkt och tror hon kommit in i sin roll som 2 barns mor och fru, boendes i San diego.
Det gjorde mej glad!
Kanske har det hjälp att hon haft sin mamma där i 3 månader, kanske har det hjälpt att hon blivit sams med the inlaws, det kanske t.om är så att födelsen med LilyRose har hjälpt. Hursomhellst så var det en glad och mer mognare Rosi jag pratade med idag!

Jag skulle egentligen åka ner dit nästa vecka, men innan jag fick svar hade priserna gått upp, så nu ska jag boka för att åka ner om 2 veckor istället, så man får äntligen träffa hennes Mini Me.

Här kommer lite bilder från när jag och Saris åkte ner för en blixtvisit i Juni förra året. Åh Saris, KOM TILLBAKA!
Det är så sjukt egentligen, att vi tre som rest till så många ställen tillsammans och gjort och upplevt så mycket ihop under vår "young adult" tid, hamnade i Californien! Tre helt total olika liv nuförtiden, men många fina och galna minnen som jag inte skulle byta bort mot något!

Alla hade stora leenden
Saris lyckades få på Raymond sina skor
 Saris och Rosi garvade
 Jag och rosi garvade
 Saris bar baby Ray på ett roligt sätt
 Jag fick ett Halleluja spel på stranden
 Vi tog fina kort
Saris passade Ray medans jag fotade Rosi
Rosi tyckte det såg roligt ut när Saris passade Ray
Jag såg blyg ut
 Jag gullade med Ray
 Jag var lång som vanligt
 Charlies Angels forever!!



Snow

Amen äntligen! SNÖSTORM!!
Kanske man man fått åka upp dit för lite skidåkning iallafall...såg lite illa ut där ett tag med 15 grader och sol. Californien har lidigt av för lite regnfall de senaste 2 åren och denna vintern har inte startat "bra" heller. Ovanligt varmt och soligt. Inget regn sen...jag vet inte när. Men nu så! Nu vågar jag boka våran efterlängtade skidresa!
Jäää för snöööö!


Tuesday, January 28, 2014

Fikastund med Steph

Min fina vän Steph och baby Sophia




Juletid i San Francisco

Åhh, om det bara kunde snöa i San Francisco.
Det hade ju säkert vart kaos, med tanke på de branta backarna och allt, men det hade varit sjukt mysigt! San Francisco är ju en väldigt Europeisk stad med hög mysfaktor. Mkt juldekorationer och juleljus. Enda som saknas är snön.

Här kan ni se hur det skulle se ut med snö i min vackra stad
http://www.thebolditalic.com/articles/4177-this-is-what-snow-in-sf-would-look-like

Under "Jullovet" (David var ledig i 2 veckor över jul så vi hade typ semester i SF). Det blev mycket cykling eftersom bilen var sönder, med det gjorde inget eftersom solen sken vareviga dag.
Denna dagen cyklade vi till Downtown och gjorde ett stopp i det lyxiga hotellet "The Fairmont" som står ståtligt på Nob Hill. Därinne har dom ett jättestort pepparkakshus man kan gå in i.
Det var populärare än jag trodde. Packat med folk!
På hemvägen stannade vi till vid en terass i Little Italy och tog ett glas vin och en förrätt och tittade på folk.
Haha, så pinsamt, Där vi satt, mot trottoaren, satt det folk bakom oss, inne i restaurangen, i typ barstolar. Presis bakom. Fönstrerna var vidöppna.
Helt plötsligt kommer det en kvinna, som verkligen såg ut som en slampa, typ, en drogpåverkad prostituerad. Alldeles för mkt makeup, en tjock leopardmönstrad pälsjacka och hår så blonderat att man kunde känna doften av klorin.
Hon spatserade förbi oss och typ glodde ner David med ett "hej kom och ta mej" fyllo leende. Jag och David kollade på varandra och garvade och David sa "what the fuck was that". Helt plötsligt hör vi en dov men skrattandes röst bakom oss
"Thats my daughter". Vi tittade bakom oss och såg en glad gubbe med cowboy hatt som skrattade. Vi trodde att han skämtade och skrattade på, men precis när jag vänder mej om igen ser jag samma kvinna komma emot gubben! Han talade sanning! David hade också sett detta. Vi stirrade rakt ut mot trottoaren igen och sa utan att titta på varandra "It is his daughter". "I know" sa David tillbaka.
Vi vände oss inte om något mer efter det.

 Borde gå dit oftare, så mysigt! Men finns tyvärr mkt turistfällor....










Monday, January 27, 2014

Årets julgran!

Som sagt, dags att slänga ut julgranen snart, men här var när vi köpte den. Blev en liten minigran i år, dels för att vi var så sent ute, helgen innan julafton, hallå liksom! Så vem vill spendera 80 dollar på en julgran när man inte har ialalfall 2 månader på sej att snjuta av den? :)
Men den största anledningen var att våran bil pajade och var på lagning i över en månad, så vi tog en liten som David kunde cykla hem med!

Min tomte som jag haft sedan jag var liten. Han bor i San Francisco med mej nu

Saturday, January 25, 2014

Lussebak hos Steph

Oh my god vi är sådana amatörer!
Varje år är det likadant. Första lusse batchen blir alltid så knasigt misslyckad! Ingen kommer ihåg hur man bakar, degen jäser inte på rätt sätt.
Eftersom det är jättesvårt att hitta kesellla här, så hittade vi recept där man använder creme fraiche. Jag har bakat med det förr och bullarna blev goda!
Men vi alltså, när det väl kom till kritan visste vi inte om vi skulle i creme fraichen i degspadet, eller direkt i smeten. I smeten trodde jag och vi hällde på, men smarta som vi var så hade vi häll i ALLT mjöl redan (sedan hällt på degspadet över mjölet) och sedan på med creme fraichen.
Det hela var en stor hård gul massa som såg allt annat än gott ut, och bullarna blev en anings misslyckade dom med kan jag säga. Vi fick oss en go skratt attack iallafall!
(Vi bakade inte idag förresten, detta hände i December. Bara jag som vanligt som är en aning efter i bloggandet hehe)






Friday, January 24, 2014

Nu e de julijuligen

Haha, första gången som jag lärde David "Nu är det jul igen" och han skulle sjunga den själv, sjöng han "Nu e de julijuligen". Min sötnos. Hoppas han aldrig blir jättebra på Svenska! Han ger mej många goa skratt den mannen.

Idag är det 1 månad sedan julafton. Julgranen står kvar och adventsstaken lyser fortfarande upp om kvällarna. Vi ska nog ta ner allt i helgen, dags att tänka framåt! Men det är ju bara sååå myyysigt :)

Men, såhär på 1 månads jubileet tänkte jag lägga upp lite bilder från julaftonen i San Francisco.
Vi Skypade med mamma och Daniel och öppnade julklappar. Mamma fick kläder och en parfym från oss, Daniel fick pengar och Fluffen fick böcker i stora lass.

Det är ju som sagt jättesvårt att hitta stämningen här i SF... men det är ändå okej, det var väldigt kallt runt juletid vilket gav lite mera stämning. Allting är fint julpyntat och mysigt, men gaaah, vill ju ha min snö! Och familjen såklart. En ultimat julafton har snö och familj. Därmed basta.



Från min kära make fick jag...
En Parfym, luktar jättegott!

En Disney Pyjamas tröja

En disneyfigur till min samling

Från min lilla mammis fick jag...
Disney figur jag samlar på

En kalender

Och 3 böcker om att sy barnkläder.
Få nu inga ideer, jag är inte med barn haha.
Det är detta som är min och Stephanies nya företagside!
Sy enkla och praktiska barnkläder!

Från sköra momo...
Smyckes verktyg! Äntligen kan jag fixa söndriga grejer (och förhoppnignsvis göra egna)

Från goa Millan fick jag...
Den årliga scarfen
Ett snyggt halsband