Recent Posts

Wednesday, October 30, 2013

Pålle


Fasen vad jag saknar min pålle Scout! Så fort vi börjar få in stadig inkomst igen ska jag börja igen!  Måste bara hitta något närmare stall! 
Miss u buddy!

Thursday, October 24, 2013

The SOUNDS!

I Måndags var det äntligen dags för THE SOUNDS! Jag var så glad att dom kom på turné till San Francisco. De har alltid ett stopp här, det är deras favorit stad :) 
Jag fick med mej Ellen, hon kände till The Sounds men kunde bara "Were not living in america":-) Det var jätteskoj iallafall och dom levererade som alltid. Var en del låtar som jag saknade dock... de spelade bara 90 minuter också, lite kasst. Men en jävla drag vart det iallafall!! Hela golvet kändes som det skulle rasa!



Wednesday, October 23, 2013

Pedikyr med bebbe

I fredags fick jag äntligen gjort pedikyr, var i stort behov av det! Så nu e dom fina och fräsha igen! Stephanie och lilla sophia följde med och sophia höll sej lugn hela tiden den sötnosen. Alltså, jag dör hur söt hon är, dom goooa kinderna!
 Vi hann inte göra så mycket mer för domonic behövdes hämtas upp på dagiset, men alltid mysigt att träffas!

Tuesday, October 22, 2013

Tomat och melon juice

Idag har jag redigerat rebeckas bilder nästan hela dagen. Tog dom i juli så det var på tiden! Så härligt med svenska sommarbilder, känns så längesedan nu...
Iallafall så kvällens juice blev en himmelskt god tomat och melon juice! Hade även i lite basilika och en hel citron. Seriöst, blev asgod!

  • 3/4 cantalopue melon
  • 5 tomater
  • 4 basilika blad
  • 1 hel citron








Monday, October 21, 2013

Korvas

Alltså, jag kan inte beskriva med ord hur mycket jag saknar min korvas! Det gör ont!
När jag sa hejdå till min älskling i Juni så visste inte jag, eller dom att hon skulle få börja pre-school i augusti...vilket menas bye bye ME!!
Jag har tänkt så mycket på henne under sommaren och längtat... har ju tagit hand om henne sedan hon var 6 veckor....SEX VECKOR! Hon är som mitt barn!! Och det känns som dom har tagit mitt barn från mej!

Förra Lördagen när jag hade mitt 30 års kalas på denna sidan klotet så kom hon och familjen, och alltså, jag höll på att dö! Hon såg först David som hon alltid är så blyg för, men sedan såg hon mej, och hela ansiktet LÖS upp som en sol, det goa leended jag saknat! Sedan sträckte hon armarna åt mej och kramade mej hårt så hårt. Sedan ville hon inte släppa taget, hon bara kramade mej och låg mot min axel hur länge som hellst, hon sa inte ett pip. Bara gosade i min famn, tills mamman fick plocka av henne. Snacka om klump i halsen! Jag var så rörd!

Och i Lördags när jag och David sitter på ett cafe, helt plötsligt ser jag en välbekant liten tösabit lulla omkring med mamman surrandes runt henne, men...det är ju min korvas!!! Det blev ett kärt återseende igen och vi fikade ihop en kort stund tills det var dags för dom att gå.

Jag önskar verkligen Gretis var min dotter. Hon är så enkel, så glad, så lydig, tacksam, söt, go, givmild. Under 2 år jag har tagit hand om henne har hon aldrig fått något "tantrum", enda gångerna hon gråtit är om hon blivit rädd, som när jag nös haha, och när en pojke i lekparken skrek henne i ansiktet för ingen orsak alls. (Jävla unge btw) och när hon ska bada, hon har en extrem fobi för vatten som kan vara ganska underhållande.
Det är dom gånger hon gråtit. Jag har blivit bortskämd...

 Saknar dej korvas!!


Sunday, October 20, 2013

Helgis

Vad är en helg nuförtiden egentligen? Både jag och David jobbar hemma och jag vet knappt vilket dag eller tid det är. Men vi försöker iallafall inte jobba på helgen och ta oss ut istället. 
I Lördags blev det en cykeltur lång som in i helvete. Ända bort till Noe Valley där vi tittade på en hyreslägenhet. 
Det är faktiskt på övervåningen i huset som våra vänner Blake och Nathalie bor i, fast dom bor i källaren typ. Nathalie trodde att den hyrdes ut för 2000 dollar, vilket är lågt för en 2 sovrum och ett kontor! Men tyvärr hade hon fel, den kostade 2800 dollar, vilket är typ 20.000 SEK... inget vi har råd med precis. Plus att hyrelägenheterna här alltså, dom är så skabbiga! Hade en gammal heltäckningsmatta och det luktar som det gör i så många SF lägenheter, majja :) Det är väl typ ingrott i mattan... 

Iallafall, vi cyklade vidare. Måste jobba upp våra kondis nu igen! Det är inte det lättaste att cykla i dom här backarna inte! 

Redan dax

Tacka vet jag Ikea! Dom har Lussebullar, pepparkaks deg, Julmust, lite olika slags sill. Dit vallfärdar ofta jag och min fina Steph och drömmer oss bort i möbler och hus, och frossar i svenska godsaker.
Christmas, bring it ON!

Ett tecken?

Ni som känner mej eller har sett genom facebook, har väl kanske hängt med med att jag är väldigt anti Israel av olika anledningar som jag inte tänker gå in på just nu, men hey, en dag kommer det. Då ska jag berätta allt jag vet!
Jag tycker det är viktigt att folk vet om vad som pågår i dena frågan eftersom den kan leda till ett 3e värdskrig och det är viktigt att veta vilken sida man står på.

Hursomhellst så är detta från Puerto Rico i julas. Vi hade precis kommit fram till Old San Juan till lägenheten vi hyrde, gick till balkongen och öppnade den, vaad ser vi på andra sidan gatan? Om inte en Israelisk flagga av allt haha. David sa att Israel förföljer honom :) Detta är nära efter Israel-Palesina konflikten i November förra året.

Saturday, October 19, 2013

Unchartered

Äntligen har jag spelat klart storfavoriten Unchartered! 
Om ni inte har spelat detta spelet, gör det! Det är från ett av de största och bästa tv spels företagen i skrivande stund. Historien, äventyren och grafiken är otroligt bra! Det är typ som Indiana Jones! 

Nu när jag spelat klart detta kan jag börja med alla andra spelen jag har på min spel lista, The Last of us, Red Dead, God of War, Bioshock, Rayman, Oblivion och Grand theft auto är bara några av spelen som väntar. David spelar klart på nån vecka medans jag tar flera månader på mej! 


Wednesday, October 9, 2013

Nathalie 25

I början av April (I know, nu kommer det dyka upp en hel del dinosaurie inlägg...) firade vi Nathalie på en mysig restaurang i The Mission! Jag hade en jättegod Risotto medans de andra åt pizza!
En intressant konversation dök upp som jag inte ska gå in på alltför mkt, men bruden med rosa hår (feminist och allt det där, what else haha) började prata om efternamn och att hon hatade sitt efternamn, men hon tänker minsann inte ta sin pojkväns namn när hon gifter sej, för det ska vara jämnlikt!!
"Why should i take HIS last name?? I am my own person. And why shouldnt he take my name?!"
Alltså, orka bry sej. Det värsta var att de andra höll med och typ "you go girl", be strong! You are totally right!"
Jag har aldrig träffat mänskan innan så jag orkade mej faktikst inte starta värsta diskussionen (För det hade det definitivt blivit, hon var en sådan feminist) och det var innan Carol kom. Carol är lite mer traditionsenlig som jag.

Alltså, stackars hennes kille säger jag bara. Hon sa att de kan bråka jättemycket om detta. För vad? Hon hatar ju sitt efternamn, vad är problemet?! Så länge hans efternamn inte är något asfult eller pinsamt som Tutte eller bajs. Kom igen... Jag klarar faktikst inte av sådana människor. Dom gör ett problem av något som inte ens är ett problem och ger dålig stämning och dålig energi.

Iallafall, själv har jag fortfarande mitt eget efternamn men inte för jämnlika och feministiska skäl utan för praktiska. Men jag har planerat att byta när vi gifter oss nästa gång. Jag tycker det är en fin tradition och har funkat bra för mänskligheten hittils, och jag känner mej absolut inte förtryckt eller mindervärdig pga detta. Det får mej att känna mej bra liksom.





Juicing!

Efter 3 långa månader med så himla mycket mat, ska det bli jätteskönt att bli nyttig igen. Inte det att vi ätit onyttigt, eller ens sådär jättemycket, men man äter ju annorlunda. 

Fikar nästintill varje dag (David pratar fortfarande att han saknar "fika med mårmår").
Frossar i bröd, frukostarna är stora jämför med vad vi äter här. Jag har ätit minimalt med frukt och grönsaker vilket vi annars äter väldigt mycket av. 

I frankrike vart det, efter varje måltid, baugette, ost och lite dessert. Inte gick man hungrig i Frankrike inte! Och osten, gaawd. Inte lite skivad ost, utan minst tre olika ostar, och man skär ju liksom stora bitar av den. En ost räcker typ i två dagar haha.
Vinet... gud, i Frankrike vart det vin varje kväll. Ibland även till Lunch. Speciellt i Södra Frankrike. Davids farbror hade med sej en liten sportflaska med vin när vi gick och hajkade t.om haha. Vin vin VIN! Men, det är ju annorlunda där. I svenska mått ses väl det där som halft alkoholistiskt, men det är inte så där. Det anses det normalt. Och dom är fullt normala också. Är ganska säker att Sverige har mer problem med alkoholism än Frankrike, trots att man dricker dygnet runt där :) Jag njöt av mitt vin iallafall!

Innan vi åkte till Europa inhandlade vi en Juicer, vet inte om jag skrivit om detta innan, men målet är att vi ska kunna juica alla måltider i iallafall 3 dagar, kanske varannan månad. För att "rena" kroppen. En hoppas även att kanske loosa lite vikt också. Träna kommer vi också börja göra regelbundet nu igen!
Morötter, Fänkål, mint, basilika, kale och äpple.
Just nu börjar vi smått, och har ersatt middagen med en grönsaksjuice. Till lunch äter vi vanligt, typ fisk eller kyckling tillsammans med grönsaker (istället för ris, potatis eller pasta) Bröd unnar vi oss bara till helgen. 

Att "juica" är bättre än att äta grönsaker, efterssom vätskan tas upp snabbare och enklare, annars måste ju kroppen bryta ner och smälta grönsakerna. Juicing har blivit jättestort här i Bay Area. 

Och det bästa är ju helt klart at använda ekologiska frukter och grönsaker, eftersom dom innehåller mer nutrients än besprutade, plus mindre gifter. 

En annan grej är att välja rätt juicer också. Vi har en cold press, den typ mosar och pressar ut juicen sakta. Nutrients och minrealer behålls mer i kalla temperaturer, så om man har en mixer eller  juicer som centrifugerar ingredienserna, så försvinner många nutrients pga. värmen! Så visst, det tar lite längre tid med en coldpress, men man får i sej de bästa grejerna!

Iallafall, kanske postar något recept då och då om någon är intresserad.

Happy juicing!

Tuesday, October 8, 2013

Im back!

Galet hur tiden går. Nu sitter jag här igen i min soffa. Solen strålar utanför och jag njuter av mitt morgonkaffe medan jag tittta igenom bloggar. Fan va bloggar jag har att läsa nu. Har inte läst bloggar sedan Juni, så jag har massa att ta igen. Jag behöver ju inte läsa igenom allas somrar, jag vet detta, men nyfikenheten tar mej. Man bläddrar bakåt och bakåt och tänker, "nae, jag måste bara läsa detta inlägget också."
Jag är sådan. Jag intresserar mej väldigt mycket för andras liv. Jag gillar att höra om vad folk har för sej. Tror det är det som gör mej till en bra lyssnare också. Jag pratar hellst inte om mej själv utan gillar att lyssna och ställa frågor. Om någon däremot visar intresse och frågar mej, ja då tjötar jag på, men bara om jag får "the green light" att berätta om mej själv.

Ialalfall, hur kom jag in på detta nu kan man undra. Idag har jag massa att göra igen. Vi måste köpa skrivare, hämta våran post hos Nathalie, åka till DMV (Department of motor vehicles) för att förnya registrationen vad det nu heter på svenska. DMV är förresten HELL on earth. Om man gnäller på försäkringskassan kan jag lova att det är paradiset jämför med DMV. Men jag ska berätta mer om detta i ett annat inlägg.

Utöver detta måste vi posta lite checkar och hämta Flumisens glasögon som luggit och dammat i affären sedan Juni i år. Dom hann aldrig bli klara innan avresan till Europa.

Bjuder på en fin bild på mej och en av mina finaste vänner någon dag innan farvälet. Milli!