Recent Posts

Friday, March 1, 2013

The Oscars!

Våran årliga taco kväll! Till academy awards!
Jag vet att i Sverige är detta standard och Fredagsmys för många. För mej är det speciellt då det oftast endast äts till Oscarsgalan (Och såklart den sedvanliga spelkvällen som aldrig blir en spelkväll med mina girls i Sverige)
David satt mest och klaga på allt och alla haha. Jag gissade rätt på typ, 90%! Yay me.

Jag är putt över att Argo vann dock. Såååå passande att en film som speglar Iran och Islam överhuvudtaget på ett negativt sätt kommer ut efter USA och Netanyahu (Israels rövhål till president) har pressat och gör allt för att få folk positiva till en framtida invasion.

Lite pö om pö sådär...små incidenter här och där. Jag menar, pratade dom om något annat förra året än Iran och deras potentiella kärnvapen? Pressade och pressade, gjorde folk mer och mer rädda och anti Iran. Hur kontrollerar man folk bäst? Genom rädsla. Fear.

Samtidigt kommer denna filmen ut som "supposedly" ska vara en sann historia. Historia som VI vet, och som vanligt är det vi blir sagda av massmedia väldigt lite sanning i, så jag köper det inte alls. Ja det var en hostage situation, men vad var den sanna anledningen? Gick det till exakt så som massmedia sa att det hände? Det är mycket vi inte vet....
Förresten har han speglat den väldigt mycket, tydligen var det den kanadensiska regeringen som stod för det mesta av det i filmen, men det näms inte alls i filmen. Så ta den med nypa salt om ni ser den!

En bra artikel om detta:
http://www.councilforthenationalinterest.org/news/opinion-a-analysis/item/2456-argo%E2%80%99s-oscar-and-the-failure-of-truth


Clone Wars Screening

Förra Fredagen screenade Davids jobb de 4 sista avsnitten av Clone Wars för säsongen! Utöver kollegor, så hade de bjudit in ett par fans också! Efter filmen hade de Q&A (Frågestund) med Dave Filoni regissören, och röst skådisarna till Ashoka och Anakin.

Jag skäms lite, men jag har inte kollat på Clone Wars sedan säsong 1. Har sett några avsnitt på TVn, men har alltid missat dom.
Vi har dom på blu ray här hemma så jag säger hela tiden att jag ska börja kolla, menja, jag säger många grejer och det har fortfarande inte blivit av.

Detta är säsongsavslutning på säsong 5! Så det har gått ett tag.... och MY GOOOD va bra det är!
Man kan verkligen se hur kvaliten, designen och animationen har förbättrats under årens sång. Och vad folk än må säga om "Clone Wars" "filmen" som kom ut (Som inte var gjord som film, det var de 4 första avsnitte av säsong ett som Lucas ville erbjuda fans att se på bio istället för TV -Så det kan inte jämföras med andra animerad filmer) Så är detta groundbreaking inom tv animation industrin. Det finns inget, INGET i jämförelse i kvalitet med vad dom gör.

Pixar, Disney, Dreamworks etc har flera år på sej att göra en 135 minuter lång film. På Lucasfilm har de ett par månader att göra en hel säsong. Och kvaliten de producerar trots denna korta tidsperiod, är den bästa i hela industrin. Därmed basta!

(Varför säger man basta för egentligen? Har nog aldrig använt det ordet innan, men det kändes relevant nu)

Hursomhellst. David pekade ut lite vilka designer han gjort! Bl.a en robot och lite bakrunder. Så stolt! TÄnka sej att det är HANS design på en bioduk!! Min duktiga Flumis!