Recent Posts

Wednesday, January 30, 2013

Gullan

Look at this doll!!!
Right now her favorite word is "Mas" (More in Spanish) (Her other nanny is Spanish) "Bye" och "Titta." She's only 18 months and already trilingual! :) Im working hard on making her say MERA instead of mas, and HEJDA instead of Bye :) The Swedish has to dominate!!!

Drös av häst bilder

Så här roligt har jag och Scout haft de senaste vevkorna!
Jag bli bara mer och mer kär i denna fantastiska varelse.
Förra veckan hade jag ridlektion med en riktig  cowboy, David, som rider barrel races med hästar. Han vart stenhård men det var bra för både mej och scout.

Scout är en lat häst, men han har go i sej. David ville att jag skulle trava direkt, men jag har haft problem med det för Scout stannar efter ett tag. Den latmasken. Jag lyckas aldrig få honom fortsätta, så är jag för snäll för att sparka han.
När jag pep "come on boy" till Scout sa David "no no no, what is that? "come on boy". Pep han tillbaka -"he's not a dog. He'll not respond to that. You have to make him do it. Kick him hard and don't let him toy you around". Make him listen to you.

Det tog ett tag, han halft sparkade bakut vissa gånger i protest, men jag gav inte upp. Jag fick honom att trava ett tag utan att stanna.
I slutet av timman lyckades vi t.om gallopera i 12 strides. Han sa att det inte var samma person som kom in på lektionen. Jag hade lyckats!! Kände mej som en riktig cowgirl när jag jobbade Scout. Weii!
Ser fram emot Måndag nu!!

Friday, January 25, 2013

Trois

Nej, detta ord uttalas inte Trojs.
Tr (Skånskt R) -o-a. TROA! (Bettoning på A:et)

Hursom hellst.
Tre alternativ, av en bild, min lilla mammis fotat en kall vinterdag. Redigerad av mej.
Fina lilla Kungälv. Eller jävla tråk hålan som det blev kallat många gånger av ilska. Men Fina lilla Kungälv är bättre. Jag har kommit till ro med min hemstad. There dwells Karin, Daughter of Barbro. And my kin. Society of Vindaloo.
Hmm ja, överdos av Tolkien där ja. Middleearth rules.

Fredags kväll. Jää.



Vilken är eran favorit? Gillar den orangea, den ser ut som den är målad med pastell... men de andra två passa bättre in på årstiden. Ser kalla och spöklika ut. Svårt.

Tuesday, January 22, 2013

Fin fotograf

Följer denna fotografen. Hon är jätteduktig. Önskar jag kan bli så duktig någon dag. Men det vet jag att jag kommer bli. Tar bara lite tid. Jag har alltid trott på mina drömmar, alltid trott att dom är möjliga och kommer slå in. Och det mesta jag önskat har blivit sant. Det kommer såsmåningom.

Hur som hellst, dessa bilderna hon tog av familjer som välkomnar soldater som kommer hem ifrån Afghanistan. Väldigt rörande bilder! Älskar den svartvita när soldaten kysser sin fru på pannan och man ser tårarna i hennes ögon. 

Jag kan inte tänka mej hur det måste vara att ha sin make i krig. Ofattbart. 
Dessa människor tror som synd är på att de är i krig pga av en äkta orsak. Men det är så fel. De krigar mot ett tomt hot. De dör för ett hot som inte finns.
Den riktiga orsaken är olja, guld och andra mineraler och tillgångar de invaderande länderna har. Eller för andra orsaker. 
Sedan kommer DOM (De få on top, secret societies etc) på en händelse (Ex 9-11) som får folkets godkännande att invadera landet, och därmed påbörja krig.

Det har blivit BEVISAT att det var så det gick till för att få folkets godkännande till invaderingen av IRAK 1991. De fejkade en händelse (Bevisat) och fick folkets approval att invadera Irak.
Hur många soldater dog i onödan? Hur många barn förlorade sin fader i onödan? Ännu hemskare, hur många oskyldiga Irakier dog i ett krig som inte ens var befogat? Google på hur många irakier som dog på grund av USAs och världens lögner.

Hur som hellst, fina rörande bilder.

Monday, January 21, 2013

Cribs hos Sarisen

Vill ni se Saris lägenhet där hon bor i Los Angeles? Det häftiga loftet i Arts District? Hennes träkoja? Vill ni?
Mest av allt vill ni säkert se mej fåna mej framför kameran. Jag är bäst på det.
Önskar jag inte haft den fula mupp tofsen dock. Den förstör allt. Allt!!


Ni kan även följa hennes L.A äventyr här :http://whereiskitchen.blogspot.com/

Friday, January 18, 2013

Kallllllt

Här i Californien är det ju en "Big Freeze" just nu.
Det är självklart inte lika kallt som i Sverige, inte ens jämförelsebart, men för Cali är det faktiskt ovanligt kallt! Veckan efter vi brukar komma hem från Sverige, början av Januari brukar jag vandra runt i klänning utan att frysa, nu är det nääära minusgrader.
Och på natten kan det faktikst bli minus ibland! Uppi Davids jobb häromdagen stod det -3 på termometern i ottan! Och när jag vart och red i Måndags var det is på vattenpussarna.
Men i solen är det varmt, så det är liksom typ, +17 på dagen, och nollgradigt på natten. Skumt! Ändras så fort!

Men jag går fortfarande omkring med min vinterjacka och scarf och mössa. Jag gillar kyla och vinter!! Julgranen står kvar by the way.

Iallafall, vi har haft sol här varje dag sen vi kom tillbaka från Puerto Rico. Men snart kommer regnsäsongen :( BUUUUU

Arkivbild från regnsäsongen förra året. 

Ur arkivet

 Åhhhh min fina lilla Gretis!! Gosegrisen!! Bara sex månader på detta kortet. Hon växer så fort....
Har aldrig nannyat för nån goare unge. Love her!!!!

Thursday, January 17, 2013

Row

Rensar foton på datan igen...nåväl, dom få jag har kvar efter min extärna hårddisk åkte i golvet och alla bilder är borta sedan julen 2010. Förutom om man är rik. Då minsann får man lov att få sina minnen tillbaka. Men inte om man inte har pengar. Man ska väl inte behöva spendera en hel jävla fitt förmögenhet för att få tillbaka sina minnen?!?!? HELVETES JÄVLA FAN!!!

Jag är lite arg, men detta sms:et från min 50 åriga Filippinn-Hawaiianska kollega på The Heritage fick mej att le. Jag gjorde en lista till henne med vanliga svenska ord. Hon älskar mat och äter jämt och ständigt så jag slängde in lite mat ord, och sedan de sedvanliga svärorden, det är ju dom som är roligast.




Thursday, January 10, 2013

Men sööööööööt

Det lyser av min frånvaro här på bloggen. Har haft så mycket innan jul och sen var bortrest och sen haft min Saris här och sen har saris haft mej i L.A och det är först nu jag har tid!
Iallafall... tittade runt på lite bloggar som jag följer och såg denna extremt vackra ungen på länken här nedan Hon är så otroligt vacker ju!!! Galet!!  Speciellt sista bilden. Gaah!

http://reveriemine.com/a-new-year-flourish/

Fotografen är så äckligt duktig också. Lustigt nog heter hennes företag Work of heart Photography. Typsikt. Men hennes stil älskar jag. Om jag kan bli hälften så duktig som hon är blir jag nöjd :)

Gott nytt år förresten. 2013 är här. Detta ska bli mitt år!!!!

Min Fina Greta är en riktigt sötnos hon med. Pojkarna får se upp för den blicken :-)