Recent Posts

Monday, December 17, 2012

Krulltott

Min hobbit :)

Friday, December 14, 2012

Doktor

David var hos Docktorn förra Fredagen, för en vanlig checkup.
Det var nog sista gången han gick till en doktor.
David blev frågad ungefär 5 gånger om han ville ta Influensa vaccinet. Sedan hade tydligen doktorn nämnt ungefär 5 gånger att David kunde DÖ!!
David som kan vara lite "hypokondrisk" när det kommer till sådana saker, trodde självklart inte på doktorn, men var jävligt upprörd. Förståeligt. Jävla skrämseltaktik.
Man kunde dö av att inte ta denna vaccinet, och man kunde dö av och få dena sjukdomen etc etc. FEM gånger hade docktorn sagt det.
Han rekomenderade David att ta vaccin mot KIKHOSTA??

Nu ska jag inte dra alla över en kam, och ursäktar mej om någon tar illa upp för att de käner någon doktor, är själva en doktor osv. men jag har mindre och mindre förtroende för läkare och sjukhus och västvärldens sätt att ta hand om sjukdomar.
Nu ska jag endast tala om USA, men min åsikt över läkare över lag är att de är bra på att veta vad som är fel, och "ta bort smärtan" tillfälligt. Men doktorer är i min åsikt inga healers. Dom tar inte bort problemet, de gör att det känns bättre.

De "klipper gräset", men det kommer växa ut igen, om man vill ha bort det får man ta bort FRÖET.

Självklart är doktorer bra på att fixa hjärtan, laga ihop kroppen, etc etc. Akuta grejer. Någon har blivit påkörd av en bil och blöder ihjäll. Självklart man åker till ett sjukhus då. Fantastiskt hur man kan göra något sådant, och med teknoligin vi andvänder idag.
Men jag talar mer om sjukdomar. T.ex cancer och sådant, då lutar jag mera åt det "hollistiska" approachen.

Tydligen så lär man sej inget om nutrition när man studerar till läkare. Vilket är extremt konsitgt. Det är ju gnaks uppenbart att det vi stoppar i oss och matar kroppen med har en direkt påverkan av våran hälsa.
Och fler och fler läkare blir "hollistic" och studerar nutrition. Det vi får i oss har jättestor påverkan i sjukdomar! Vi är vad vi äter!

T.ex man kan ju fråga sej varför Cancer och hjärtsjukdomar nästa endast existerar i västvärlden.
Visste ni att i Japan har dom nästan inga cancer fall alls. Likadant Amish folket har extremt låg nivå av sjukdomar, och autism, för barnen blir inte lika vaccinerade som västvärldens barn idag och de äter ekologisk, egen odlad mat.

Luc Montagnier som upptäkte HIV har gått ut och sagt att man kan bota HIV med vitaminer och bra mat, eftersom det stärker immunförsvaret och får kan kroppen själv hela sej. Ehh...WHAT?

Står det i tidningarna? Visas det på nyheterna? NEJ. Ändå är det en sjukt stor grej. Hallå??
Aids medicinerna patienter får idag är inge vidare, och dödligheten är fortfarande hög. Det är endast lureri i min åsikt, för pharma bolagen att tjäna mer pengar, och tro mej, AIDS och cancer är riktiga guldgruvor för pharmaceeutical bolag. De tjänar galet mkt pengar på detta.

Men det finns inget att tjäna på vitaminer och naturliga råvaror. Inget alls. Därför hör vi inget av det. Luc Montagnier säger ju det själv i videon!

Jag rekomenderar folk starkt att se följande dokumentärer.
Om ni inte har tid just nu, klicka på länken och spara den, se den senare.  Det är så viktigt att se den andra sidan också och inte bara lita på allt som matas till oss.

"Food Matters". Den finns på NetFlix.
Info: http://www.foodmatters.tv/
Beautiful Truth
Se filmen:  
Gerson Metoden
Info: http://gerson.org/gerpress/tag/the-gerson-miracle/
Se Filmen:
House of numbers, om HIV och den stora lögnen.
Info: http://www.houseofnumbers.com/site/
Se filmen:



Vi hade en bekant som gick bort i bröst cancer i våras.
David hade försökt säga till henne att prova naturliga sätt, träffa shaman, och healers. Men hon trodde inte på sådant.
Hon hade haft bröstcancer innan och gjort strålning. Det gick bort, men kom aggresivt tillbaka förra året. Hon gjorde mera strålning och cellgifter och allt vad det heter, men denna gången dog hon.
Hon mådde PISS de sista månaderna av sitt liv pga av alla mediciner och cellgifter....men ändå fungerade det inte. Faktiskt tror jag att det skyndade på processen.
Om man helar naturligt, med hjälp av vitaminer och ekologisk mat, juices och sådant, hade hon mått bättre de sista månaderna, och haft en chans att leva.

Det är egentligen ganska uppenbart, när man ser de två vägarna.
-En naturlig, grön, väg, der man helar med hjälp av bra mat vitaminer, och jorden själv, som vi  kommer ifrån.
-Eller den andra vägen, med hjälp av gifter, piller och sprutor.




Min Steph

Har ju totalt glömt att berätta att min bästa Stephanie flyttat tillbaka till San Francisco med sin lilla familj! Steph flyttade hem till Sveirge i April förra året, men har alltså nu flyttat hit igen!
Det blev jättetomt eftersom Steph var den enda svenska tjejkompis jag hade kvar här och vi träffades varje vecka!
Jag är så glad och det känns som alla bitarna faller på plats, Steph tillbaka, Min Saris kommer hit, och Rosi nere i San Diego. Även fastän jag aldrig träffar Rosi, känns det ju bra att vara i samma stat iallafall! :)

Carro, Gaby, Steph, Jag och Alex Midsommarafton 2008


Thursday, December 13, 2012

Lucia

Idag är det Lucia I sverige, men här har vi precis blivit färdiga med alla uppträdanden. Det var ett roligt år i år, för Jonas, som sjunger O Helga natt helt fantastikt vackert var med i år igen efter ett uppehåll på 2 år, och även Carol var modig att sjunga på Svenska fastän hon inte pratar Svenska!!
Glad Lucia!

Julklapp

Lucasfilm var Bannemej givmilda I år. David fick en iPad 32gig, plus ett presentkort pa den senate iPhonen! Galet! Andra år har Han bl.a fått en snowglobe. Woohoo liksom. Men nu eftersom Lucas pensionerar sej, så höll Han och Kathleen Kennedy, den Nya bossen, ett personligt möte där de överaskade alla anställda med julklapparna. Så nu har vi apple produkter vare sej vi vill eller inte :)

Tuesday, December 11, 2012

A.W.O.H.O.O.O

Nu så är det ÄNTLIGEN klart!!
Nästa Onsdag (!!) kväll pyser jag och Flumisen ner till Puerto Rico och firar jul på stranden!!
Ska bli så himla skönt och underbart och roligt att komma iväg! Sist jag och David på var på riktig semester tillsammans var ju i September 2008!! Då vart vi i Mexico. Detta är faktikst bara våran 3e resa ihop... jag räknar ju itne Europa såklart, för då är vi med familj och vänner, det är faktikst inte semeter :)

Jag drömde först om Peru, Thailand, Japan eller något annat exotiskt... men allt var ap dyrt.
De två billigaste ställerna att åka till nu i juletid vart Puerto Rico, och Hawaii. Antagligen för att Hawaii är en US stat, och PR är ju ett amerikansk territorium.
Hawaii är det regnsäsong just nu, så vi började kolla upp PR. Och ju mer jag har kollat desto mer fantastikst blir det! De har helt underbara stränder, en regnskog! En öken, En av jordens största underjordiska grottor, och en helt fantastisk färg glad, historisk huvudstad, San Juan! För att inte tala om den världsberömda goda maten!!

Vi ska bo på 3 olika ställen, först östkusten i Fajardo i 3 dagar, sedan firar vi själva julafton i huvudstaden och stannar där i tre dagar, sedan far vi till västkusten till Rincon  i 2 dagar, och sedan sista natten i San Juan igen. IIIH, längtar!!

Nu är jag dock jättestressad, måste hitta lite nya klänningar och sånt! Och kolla upp allt det praktiska inför resan!

Sedan, jag kommer inte vara ledsen att åka hem, för när jag vaknar morgonen efter, landar min SARIS på flygplatsen!!

HÄR kan ni läsa mer om Puerto Rico

Därunder palmen ligger jag nästa vecka...

Monday, December 10, 2012

Sad face

Igår föll de första tårarna av hemlängtan...
Allt var så perfekt, Jag hade haft 2 fina lusse framträdanden, träffat vänner, Jag och Flumis klädde granen till mysig traditionell julmusik och pyntade, jag skuttade lite glädjeskutt runt granen.
Flumis ville visa mej lite franska julsånger, och då skulle jag spotifya lite Svenska julsånger också.

Men...när jag hörde musiken kom klumpen. Då började jag sakna Sverige något så otroligt... tänkte på när jag och Saris lussade för Momo förra året, mys i mammas soffa och glögg med vänner.
Jag tänkte på snön och all julstämning. Jag tänkte på mamma och momo, och alla mina vänner.
Jag tittade på David som anande ugglor i mossen och frågade hur det var fatt, och brast ut i gråt. Sedan vart jag otröstelig ett tag.
David sa att "Vad vad det jag sa". Han har ju velat åka hem hela tiden...Han tycker att jul, det ska firas med familjen, och jul ska firas i Europa. Och jag håller med.
För att vara ärlig så visste jag att tårarna skulle komma förr eller senare. Julen är en torligt viktig årstid för mej...

Ja det är inte lätt att bo härborta ibland...

Lyssnade på denna sångerska från "Jul i folkton" på Spotify. Förra året garvade jag och Saris till dessa Lusse sånger i folkvise ton men nu är dom sorliga :(


Saturday, December 8, 2012

Charles Dickens Christmas fair

Förra Söndagen var vi på en Engelsk victoriansk julmarknad a la charles dickens, med Jonas och Carol. David har fått gratis biljetter från jobbet, och allt för att få lite julstämmning!
Det var jättecoolt, så folk klär ut sej och volontär jobbar" där i full victoriansk utstyrsel. De gick verkligen in i sina roller! Ibland satt dom bara i sina hus och pratade och skådespelade. Utan att någon kollade på dom. Jättelustigt.

Här är en liten "trailer"
 

Snälla tomten

Detta året har jag varit så himla snäll och jag har sån hemlängtan till sverige. Det skulle betyda jättemycket för mej om jag kunde få följande skickat till vår ensamma jul på andra sidan jorden.

--Söta, juliga glöggmuggar
--Söta juliga julgardiner (Paneler) 
--Vört mix
--Knäckformar
--Salta Lakrits däck från videomix och lite annat svenskt godis som t.ex sura bubbelgums flaskor.




Friday, December 7, 2012

Lion king

I onsdags var vi på The Lion King musikalen med jonas och Carol, hennes mamma och Natalie som är gräsänka nu när Blake har rest på turne med sitt band genom hela landet!
Musikalen var helt underbart fantastiskt. Goosies hela tiden. Jättebra röster. Så fantastiskt färg glad, och vacker!! Maffigt!!
San Francisco är ju ingen musikal stad, såsom N.Y eller London. Tror det beror på att vi har små teatrar, så dom flesta produktioner kanske inte kan komma hit.
Det var jättevackert därinne, kändes verkligen som en historisk teater!
 Traliern...
 

Home

Så här blev det efter om möbleringen. Mycket öppnare och större!

Thursday, December 6, 2012

Datajävel

Denna hösten har präglats av teknologi problem till graden av att jag önskar att teknologi inte ens existerade och vi inte var så beroende av den.
Tänk förr i tiden när man inte behövde stressa för teknologi. Det är något av det mest frustrerande och stressfyllda saker som finns, när inte saker och ting fungerar.

Iallafall, i slutet av September fick vi vår nya fina starka dator, och ändå har vi inte gjort ett piss på hela hösten. David har inte kunnat jobba med boken, och jag har inte kunnat redigera några bilder! Jag har inte redigerat ett enda bröllop från detta året ännu så jag har maaaassa fina bröllops bilder att greja med. Det kliar i fingrarna!

Datorn, som är en mega stark dator och snabb som blixten för att vi båda jobbar med stora filer, var väldigt, väldigt dyr. Tror ni inte att det är något fel på det fanskapet?!?! Den stänger av sej själv och är allmänt fucked. Nu i slutet gick det inte ens att starta den!

Just nu befinner den sej på Davids jobb där en kollega har tagit en titt på den och räddat de filer vi hade på den, t-ex alla bilderna från Pat och Annikas bröllop! Tur att han kunde rädda dom, jag hade inte hunnit backa upp dom som dom existerar endast på datan. Phew.

Utöver datan så fungerar inte min externa hårddisk, med alla bilder jag tagit sedan julen 2010. Jag försöker inte tänka på det, och ber och hoppas att den går att fixa, annars kommer jag gråta ihjäl mej.

LapTopen vart vi tvugna att om instrallera Windows på för den var sååååå seeeeeeg, nu fungerar den okej dock.
Min mobil spökar ibland ocskå. Eftersom vi bor brevid Presidio skogen, där det tydligen inte är så bra mottagning, så spökar Spotify när jag är ute och joggar och det låter som en irriterande CD som skippar. Vafaaan, lever vi inte på 2010 talet?!?!?! Det borde vara bra mottagning överallt!!

Suck. SUUUUUUUUUUCK

Trottelitrott

För några veckoer sedan tog jag en privat ridlektion på en ranch nära Davids jobb. Jättevackert därute! Kvinnan som häll lektionen var från England och kom hit som au Pair på 90 talet!
Hon var väldigt "aggresiv" i sin stil att lära ut vilket jag gillade. Fick börja lektionen med att trava, vilket gjorde mej glad. Hon ville att jag skulle lära mej att ha bra balans, så jag skulle trava utan att hålla i tyglarna (Haha, var tvungen att google vad tyglar heter på svenska!)

När hon först sa det trodde jag det skulle vara omöjligt för mej som ny, men jag började med att sätta en hand på låret och hålla i tygeln med andra handen, sedan båda händerna på låren, sedan båda armarna rakt ut åt sidan, sedan båda armarna framåt, sedan bakom ryggen, och till sist bakom huvudet. Jag klarade allt!

Det var lite vingligt ett tag eftersom hästen travade ju plus att han hade en ganska skakig trav.
Det var jätteroligtt och jag kände mej så fri!!
Sedan i slutet av lektionen när jag travade med att hålla i tyglarna var det busenkelt, för då hade jag redan hittat den rätta balansen "det svåra sättet".

ÅÅÅH, vad jag vill ha en häst nuuuuu! Känner mej så hemma på hästens rygg! En dag ska jag ha en häst i min trädgård!!