Recent Posts

Thursday, August 30, 2012

Labor weekend!

Imorgon inleder vi en efterlängtad 3 dagars helg här i USA. Labor day. David är alltså ledig på Måndagen.
Vi är somvanligt ute i sista minuten att hitta på något skoj. Det är alltid samma sak. Oftast vill jag åka och campa, men det är typ fullt på varenda campingplats i Californien på dessa långhelger... Och jag vill åka bort!! Då David som inte har så mycket semeste måste vi ju passa på att ta vara på långhelgerna!
Nu hittade jag en i Humbolt Redwoods national park! Vi har velat åka till detta område i norra Californien jättelänge! 
Det verkar som en mysig camping omringad av världens största träd, Redwoodträden! Vissa har så tjock stam att kan kan köra sin bil igenom dom!
Det finns även en liten flod man kan bada i, och massa hiking trails! De har endast 4 platser kvar så jag ska fråga Flumis när han kommer hem sedan om han känner för att åka upp dit och sedan boka direkt.

Har kollat runt på en hammock! Vi som campar ganksa ofta skulle ha stor användning för att ligga och slappa i den! Synd bara att jag inte tänkt på det tidigare. Föredrar att inhandla på Amazon då det är några hundralappar billigare där! Men då hinner vi inte få dom tills Lördag ju!

Ska jag vara snål och köpa den på amazon och inviga den nästa år? Eller ska jag vara en impulsiv livsnjutare så vi får den tills Lördag?? :D


View Larger Map


Men snälla

Läste den här artikeln.
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/kanada-sedel-anklagas-vara-rasistisk_7460240.svd
Man kan ju inte göra anågot rätt. Kanadas cenralbank uppdaterar deras sedlar för att göra det svårare att förfalska, de bestämmer sej att ha motivet av en asiatisk kvinna som tittar i ett mikroskåp. Nä då ansåg fokusgrupper att motivet var rasistiskt. Rasistiskt??? Really??? Jo för att det skulle spä på "fördomen" att asiater är bra på vetenskap. (Tycker snarare att det är orasistiskt av ett "vitt" land att ha en asiat på sin sedel men jaja)
Då ändrade centralbanken motivet till en vit kvinna och ny ryter asiatiskt grupper till för att centralbanken lät sej böjas.

Alltså, vilken jävla cirkus det blivit. Alltid är det någon grupp som ska klaga och försöka få sympati att det är så jävla synd om dom.
Jag är inte speciellt förtjust i att varken feminister, gay rights personer eller judar som tycker så hiiiimla synd om dej själva ALLTID, att de är en minoritet.
Man kan ju ninte säga något längre utan att vara antingen rasist, homofob, nazist, eller "se ner på kvinnor".Fan va alla gnäller så mycket. Det går faktikst inte att göra alla glada. Igen, det finns väldigt, VÄLDIGT mycket viktigare ämnen här i världen att diskutera än en jävla sedel.

For the record. Jag gillar inte Gay pride. Tycker det är osmakligt att de måste vara så extrema, visa sin snopp och mutta, knulla på gatan och vara allmänt odräggliga bara för att visa "ja, vi har också rättigheter". Är jag homofob då??? Ska vi alla bete oss som då för att visa att vi har rättigheter? Tycker mest att de ger homofober en ganska bra anledning att vara homofober.


Wednesday, August 29, 2012

Sunset

En grej man aldrig slutar förundras över när man bor här i Californien är de fantastiska solnedgångarna. Jag trodde ett bra tag att anledningen att California kallas the golden state (Alla stater har ett sådant namn, Florida är the Sunshine state t.ex medans Nevada är the Silver state) var p.g.a de guldiga varma ljuset och solnedgångarna.
Självklart är det ganksa uppenbart att det är p.g.a. guldrushen. Men min tanke passar bra det med!!

Solnedgångsljuset över San Francisco gör att staden får en underbart vacker aprikos rosa färg. Det tar andan ur en!


































Certifikat!

Titta vad som låg i postlåddan igår! Mitt företags certifikat!
Med detta har jag även börjat få en massa jobbig jävla reklam addresserat till mitt företag också...

Tuesday, August 28, 2012

Puerto Rico

En av mina favorit restauranger of all time är den Puerto Ricanska restaurangen "Sol Food". Det är så galet gott att man dör lite när man äter det.
Den ligger i San Rafael så oftast äter vi där om jag har haft ärenden i marin under dagen och vi äri området vid middags tid.
Utöver fantastikt god mat har dom goda drycker. David tar oftast en Sparkling Limeade, medans jag nyss upptäkt Mango limeade ice tea. Lite surt, lite sött. MASSA GOTT!
Detta är helt ärligt det godaste jag nånsin provat i flytande form!

Giddyup

Bruna vackra ögon kollar in i mina. 
En frågande blick vem jag är. 
Säker och försiktig. 
En mjuk mule rör vi min hand. 
Instant connection.




Sunday, August 26, 2012

Bryllup

Idag vart det bröllops dags nere i Los Altos med Kate. Riktigt mysigt och paret var jättegulliga. Jag blir alltid så partysugen och full av kärlek efter brøllop. De är så roliga, och romantiska. Måtte Flumis fria nångång igen så vi kan ha ett till bröllop med vänner och familj!


Friday, August 24, 2012

Au Pair möte på skepp!

Igår Torsdag kväll hade jag Au Pair möte med mina fina Au Pairer. Aktiviteten för denna gång var filmvisning på en skepp! "Floating Films" - Filmer med anknytning till havet och båtar.
De visade filmen Poseidon som faktikst var bra! Har aldrig sett den. En gammal 70 tals rulle med Gene Hackman. Det var superdimmigt och kallt, som tur var satt man inombords. En rolig grej! Nästa månad visas Moby Dick. Ska försöka få med mej Flumis då.

Promenaden till båten. På andra sidan dimman råder stek hetta

4 av mina Au Pairer. 2 danskor, en Brazilian och en tyska.

Skeppet Balcutha vi såg filmen på! Detta har seglat till Europa och Australien bl.a!

Julklappen....

Jag rensade ut en låda härhemma och hittade denna lilla skojjiga julkula.
På julafton för typ sjuttielva år sedan fick jag denna av Saris. En julkula med en bild på "Den lilla prinsessan". Hon hade inte hunnit köpa filmen så hon gav en bild på en julkula och lovade så snällt att detta kunde jag förvänta mej i julklapp...

...Jag har fortfarande inte fått den.













...Och såhär ledsen är jag för detta din jävel. Just sayin'






 

Thursday, August 23, 2012

Majgådd!!

Tänkte bara kila in och nämna att min middag igår var ASGOOOOOD!!! Fan va lyckat, och fan vilken bra kock jag är. Idag blir det att äta resterna till lunch!

Majgådd som Affe säger :)

Annars idag vet jag inte vad jag ska hitta på. Har migrän :(
Ska göra en önskelista till min födelsedag iallafall... sen gå till 2 barnaffärer och lägga ut vykort. Sen ikväll har jag Au Pair möte, vi ska se en film på en båt! Floating films heter det. Det är varje Torsdag och ikväll visar dom "Poseidon" Hoppas det blir skoj!


Resväskan...

Här är in fina pärlemor färgare resväska jag hade på min resa till sverige. Vad gör det där undrar ni.
Jag var jätteduktig med att packa upp allting, och tvätta allt dagen efter jag kommit hem, men resväskan har fastnat häruppe i lägenheten.
Kanske undermedvetet känns det att när jag väl bär ner den i källaren där den får bo tills nästa Sverige resa, att då är vekrligen Europa resan och sommaren slut. Och det vill jag ju inte. Jag gillar att den står där och påminner om Sverige.

Wednesday, August 22, 2012

Diner chez Le Merrer's

Jag tänkte jag skulle försöka, och jag verkligen betonar FÖRSÖKA, att lägga upp recept/vad jag lagat för middag varje kväll.

Dagens rätt är något jag velat prova länge. Den Filippinska maträtten Chicken Adobo.
En av mina bästa vänner är ju från Filippinerna och jag har goda minnen av hennes fantastiska mat, och för att inte prata om hennes mammas fantastiska mat, och för att inte tala om den fantastiska maten jag avnjöt mina 6 veckor i Filippinerna!
Filippinsk mat över lag är inte "fine cuisine". Förvänta er inget Franskt mästerverk här inte.
Det finns inte många Filippinska restauranger vilket är skumt för Fillipiner är älskar att laga mat och de lagar mat, 24h om dygnet typ. Men jag har kommit till slutsatsen att det är väldigt typisk hemmalagad mat. "Homestyle" cooking. De är inte någon restaurang kultur.

Plus, att tyvärr har jag insett att den Filippinska maten inehåller mycket, tja, skit. Mycket tillsatser och skitämnen som man egenltigen inte borde äta.
För att göra det lättare för dom så har dom oftast färdiga typ "kryddmixer" de tillsätter i såserna, för att t.ex få Adobo smaken, eller Sinigang smaken, eller Pancit smaken.
I dessa kryddmixer bor det farliga ämnet MSG, eller NATRIUMGLUTAMAT som det heter på svenska. En smakförstärkare. Detta har anknytning till Parkingsons och andra hjärnsjukdomar. Jag ska inte gå in för mkt på detta, men jag har därför inte lagat så mycket filippinsk mat utöver Lumpia, Filippinska vårrullar.

Men nu bestämde jag mej för att hitta ett mer naturligt alternativ med naturliga, och helst ekologiska varor. Naturen har massa smaker att erbjuda så det måste ju finnas ett naturligt sätt att får till den typiska adobo såsen!
Detta är vad jag gick efter. Tyvärr orkar jag inte översätta haha. Källa

Chicken Adobo

Ingredients

  • 1/4 cup peanut or canola oil
  • 5 pounds bone-in, skin-on chicken legs and thighs, hacked into approximately 2-inch pieces through the bone by you or your butcher
  • 2 heads garlic, cloves separated but not peeled
  • 1/2 large Spanish onion, peeled and cut into 8 wedges
  • 1/2 cup thinly sliced skin-on ginger
  • 10 black peppercorns
  • 4 fresh bay leaves or 2 dried
  • 1 1/2 cups unseasoned rice vinegar
  • 1/2 cup soy sauce

Instructions

  1. Heat the oil in a large pot that has a lid over high heat until it starts to smoke. Work in batches so you don’t crowd the pot: add half the chicken skin side down to the smoking oil and cook, turning the pieces over occasionally, until golden brown all over, 10 to 15 minutes. Transfer them to a plate and repeat with the second batch of chicken.
  2. Add the garlic, onion, ginger, peppercorns, and bay leaves to the pot. Cook, stirring every now and then, until the onion is translucent, about 10 minutes. Add the chicken, then the vinegar and soy. Raise the heat to bring the liquid to a boil; scrape the pot on the bottom to work up those brown bits.
  3. Cover the pot, lower the heat to maintain a gentle simmer, and cook, stirring occasionally, until the chicken is very tender (it’ll come apart with a spoon) about 45 minutes. Serve over rice.
Preparation time: 20 minute(s)
Cooking time: 45 minute(s)
Number of servings (yield): 4


Tuesday, August 21, 2012

En dröm...

En sak jag velat hela mitt liv är att rida häst. Alltså, vara en hästtjej. Det känns verkligen som jag.
Ända sedan jag bott här i Calfornien har jag kännt ett större sug för detta, antagligen för att detta är VILDA VÄSTERN! När man åker genom de vackra californiska landsbyggden här kan verkligen känna hur vilda västern var, man blir så himla inspirerad. Det känns som man bara måste rida häst här. Det är ju det ultimata att rida i vilda västern (Och på stranden också hehe)
Nu har jag äntligen upptäkt ett sätt att få fullfölja min dröm, jag ska LEASA en häst.
Det menas att jag betalar en summa i månaden och får rida ett visst antal gånger i månaden. Hästen blir liksom "min" den dagen jag bestämmer.

Quarter häst och sitt gullipluttiga föl!
Jag har kontaktat massor av hästägare som annonerat för en sponsor. Många vill ha en erfaren riderska, eller  så måste man ta lektioner sasmtidigt man leasear. Men nu har jag hittat en för helt okej peng i månaden, $125 -  som är villig att jobba med mej och ge mej ridlektioner också. Det kostar nästan lika mkt som mitt f.d gym kostade, bara nån hundrig mera. Så det kan jag gott spendera om jag känner att detta gör mej lycklig!

Nu har jag glömt av vad denna vackra hästen hette, men han är 8 år, och en Quarter horse vad det nu är för ras på svenska. En sådär riktig cowboy häst i mina ögon. Jag ska upp dit nästa vecka och träffa ägaren och hästen. Ägaren Kathy verkade jättego och har jobbat med animal training för film i flera år och är numera djurfotograf.

Det värsta är att detta är i Santa Rosa, det tar mej lite mer än 1 timme att åka upp dit. Lite segt, men det var det bästa priset jag hittade och hästen är sååååå vacker, så det får det vara värt!

Hoppas det blir nånting av detta nu!!

Bild lånad härifrån


Mitt företag

Vackra City Hall


Jag har nu skapat ett eget riktigt legalt företag på papper. Jag tog mej till City Hall två dagar i rad förra veckan och skrev på papper och "köpte" mitt namn Piece of Heart Photography. Nu behövs det bara jobb. Hoppas detta peppade mej nu på ett bra sätt!

Utöver detta åkte jag även runt i stan och delade ut mina marketing vykort i barn och mammakläders affärer, hoppas verkligen jag får lite napp nu!!

Go me!!


Thursday, August 16, 2012

GG-Glada Greta

Denna ongen är bannemej alltid så charmigt glad! Och hon kan nästan gå!!






Wednesday, August 15, 2012

A super nie guy!


This is the response I got for my ad for family/wedding and children photography. I'll definetaly give him a call tonight. Not.

Saturday, August 11, 2012

Blue boy n pink gal

Lets just say i changed...


Friday, August 10, 2012

Skillnad. Bara lite.


10 grader i San Francisco där jag är och 30 i San Rafael, 30 minuter norr där David jobbar. Fattar ni att jag är avis eller?? Det är som Nordpolen och Egypten. Typ. Vafan.




Thursday, August 9, 2012

Min gos igen

Igår var det dags att leka med Greta igen eftersommaruppehållet och tjena, här har man vuxit! Likea go och glad som alltid, Hon babblar på som bara den, Hon kan stå utan att hålla sej i jättelänge, så nu dröjer det inte länge innan hon tar sina första steg tror jag! Och hennes hår har blivit längre! Så himla sööööt!
Vi hade en bra dag utan några upplopp, men hon kryper omkring som en dåre nu, överallt! Jättenyfiken!
Tänk att hon redan är 11 månader... min lilla tjej!