Recent Posts

Sunday, January 29, 2012

In L.A!

So im in awesome hot sunny L.A and I love it!!! Im here for a conferance with cultural care. Boring per se, but just the feeling and the smell of sun!!
Right now I'm outside the airport, sitting in the sun taking advantage of it! My flight doesn't leave until 3.30... 2 hours! I might even get a tan ha ha.
I know many people don't like l.a but there is just something about it, in the air or something! I seriously could consider moving here!

Anyway... See u back in san francisco


Tuesday, January 24, 2012

Greta dag!

Morrn morrn... idag ska jag passa Greta för första gången på ca 1 1/2 månad! Hon har säkert växt som ogräs! Tänk att hon är redan 5 månader nu, känns som hon var helt nyfödd sista jag såg henne!
Tydligen så har dom fullt shå med att försöka få henne att ta flaskan, så det blir väl en del tårar och skrik idag. Får ta med mej öron ploppar hehee.

Annars, så försöker jag lära mej hur jag ska starta mitt företag.
Det är komplicerat och jag fattar noll. Jag läser vad det står, men på något sätt fastnar det inte. Efter jag har läst om det första steget, vet jag fortfarande inte vad jag ska göra. Men jag tror...jag TROR att jag måste gå till City Hall och registrera mitt "fictious Business name" och betala något.

Så kommer vi till nästa problem. VAD jag ska heta.
Jag velar ju mellan "Piece Of Heart Photography" eller "Joleme Photography".
Eller kanske "Studio Joleme" Eller kanske bara "Johanna Le Merrer photography". Men det blir för komplicerat för folk att säga. Eller kanske något helt annat? Förslag någon??? Vad tycker ni???

Iallafall, nu ska jag äta upp, och skypa med min mor innan jag ger mej av!

Friday, January 20, 2012

Blä

Uscha vilket tråååkigt väder det är ute. Det regnar som bara den och glädjen över hur somrigt här var förra veckan är borta. Jag kan inte göra nånting när det regnar. Blir helt handlingsförlamad! Har fortfarande inte fått gjort grejerna jag skulle göra, såsom posten, banken etc för att jag vill inte gå ut när det regnar. Jag kan inte ens ta mej till gymmet!!
Hur ska det gå om jag slyttar till sverige? Då får jag ju sitta inne...typ alltid.

Iallafall, denna helgen blir det nog inte mkt gjort. Den vanliga resturang+bio blir det säkert ikväll, finns så många filmer att se!! Men det ska regna i helgen också så vi får mysa inomhus istllet. Spela Tv Spel och kolla på film! Och det är inte ofta vi är inne... men när det regna så här. Ja då får man ju en bra anledning!

Jo, jag har nog bestämt mej för att köpa en smartphone nu. Det blir nog en Samsung Galaxy Epic touch iallafall! Den är så snygg och sleek, plus att kameran ska vara bra utomhus iallafall. Inomhus blir det lätt suddigt, men det gör väl inget antar jag. Orkar inte vela nu längre. Inga kamera telefoner är väl superbra inomhus ändå? Förresten har jag ju min braiga kamera också, detta är bara för typ fest och så, och seriöst, hur ofta festar jag nuförtiden???

Jaja, nu ska jag fortsätta greja bröllopsbilder. "Bara" 6 bröllop kvar nu. suck.

Wednesday, January 18, 2012

Nya fotobloggen

Ni har väl inte missat min nya fotoblogg??
Eller jo, det kanske ni har, jag flyttade den igår så inte säkert att ni håller koll på det. Men iallafall, numera finns min fotoblog genom wordpress. Tyckte den behöve ett facelift och så ville jag ha funktioner som verkade omöjluiga för blogger fanskapet att få, så nu är det gjort!


http://jolemephotography.wordpress.com/

Gräsänkish

Vad betyder Gräsänka egentligen? Jag tror att de tär det jag är ikväll. David är på en pub med sina kompisar och jag sitter här och tycker synd om mej själv. Då är man väl gräsänka?
Nåväl, det händer inte ofta att David är "ute" så jag unnar honom vekrligen att få ha en grabbkväll med sina vänner. Men jag då!! Jag vill att alla mina kompisar från Sverige ska komma hit och ha myskväl!!! KOM FÖR FAAN!

Egenltigen skulle jag faktiskt träffat Nathalie ikväll, men som vanligt så villl värdfamiljer träffa mej i sista jävla sekund, så jag fick göra det istället. Men Nat är också gräsänka, för ett tag, Blake är ute på turne med sitt band! De tourar massa stater! Jag är avis! Skulle velat hänga med som groupie! De ska ha turnee på östkusten för första gången i vår och jag funderar starkt på att fråga om jag kan få följa med och fota deras konserter, endast för att få se östkusten haha! Får tänka lite på det. Band foto är ju inte min grej, men jag gör vad som hellst för att resa!!!

Idag har jag iallafall fått gjort mkt!
  • Grejat klart ett bröllop
  • postat det bröllopet på bloggen
  • Halvt grejat klart med ett annat bröllop.
  • skickat bilderna till Bella
  • Bloggat min privata blogg 2x
  • Fixat min nya fotoblogg
  • 2 week orientation med värdfamilj
  • Varit modig och dödat spindel.
Vad jag inte hunnit göra som jag måste göra imorrn
  • sätta in mina checkar på banken
  • tvätta
  • posta Helenis skiva
  • städa
  • Ringa skolan och klaga.
Nu ska jag återgå till "tyckasyndomdet"
Adjöss

2012

Nyårslöften. Är det egentligen någon som nånsin håller dom? Varje år, varesej man erkänner eller inte, så säger man till sej själv, att detta ska jag uppnå i år. Det kanske bara är en tanke, eller så säger man det högt och ljudligt i fyllan på nyårs festen. Men tanken finns alltid där. Egentligen är skiftet mellan åren inte riktiga. Det är ju bara en illusion som vi människor kommit på för att underlätta för oss. För tid existerar ju inte egentligen....

Nä, innan jag blir för filosofisk igen, ska jag säga vad jag vill uppnå med detta året.
  • Starta mitt eget foto företag. Kanske inte öppna en studio just i år, men iallafall registrera mitt företag börja få massa fotojobb.
  • Resa till Sverige och Frankrike i sommar
  • Skriva färdigt åtminstånde EN barnbok.
  • Resa "söderut", kanske Hawaii eller Karibien.
  • MC kort
  • Voluntära på Animal control
  • Börja dansa salsa
  • Ta business klasser
  • I slutet av året ska jag ha en plan redo för det Svenska cafeet jag ska öppna. (Ritningar, meny förslag, inredning, lokal idee)
  • Njuta mer av - och ta vara på alla möjligheter som finns i San Francisco.
Mjaa, ganska ambitiöst va? Vi får se hur det går...Det SKA gå!


    Wednesday, January 11, 2012

    Flyget

    Jag älskar ju som ni många vet, att flyga flygplan.
    Tycker det är mysigt att sitta inträngd vid fönstret och kolla på världen som försvinner så snabbt under mej.
    Älskar att kolla på landskapen och den olika naturen, de små byarna, och fundera på vad det är för människor, och vad dom har för liv, vad dom har för drömmar.
    Vid skymning älskar jag att kolla på den oslagbara solnedgången från mitt lilla fönster, och blicka upp i himmelen där de första stjärnorna uppenbarar sej. Då funderar jag på vad det är för liv långt därute i universum och hur dom lever. Kommer jag någonsin få träffa dom?
    När det sedan är mörkt ute och man endast ser månens sken ovanför molnen fantiserar jag om hur det skulle vara om man kunde bo i molnen. Det är så vackert, ett böljande hav av moln. Det ser så mjukt ut i månskenet.
    Det bästa av allt är soluppgången vid gryning från ett flygplan. Man ser hur solen tar för sej steg för steg av landskapet under. Det är så vackert! Ljuset är helt fantastiskt.
    Jag älskar flygplansmaten och spänningen vad som ska serveras på just detta flyget.
    Jag älskar alla filmer, spel och underhållning på planet.
    Jag älskar känslan av att vara så högt uppi himmelen. Vilen fantastisk grej, att ett sådant stort plan kan flyga.
    Jag älskar känslan av att starta, när motorerna brummar igång och planet går fortare och fortare tills det lyfter upp. Jag gillar spänningen när planet ska landa, fast det är lite otäckt.
    Jag älskar spänningen av att resa. Jag älskar att flyga.

    Höger klicka och öppna i en ny flik så kan ni zooma in
    Dessa foton är tagna inom loppet av 30 minuter efter jag har lyft. USA, och speciellt Californien har så himla många olika slags landskap som ändras var 5e minut uppi planet. Höga bergskedjor med snö, gröna landskap, torra öken områden och som det är i Bay Area, gul-bruna kullar med små träd på.

    Du vackra stad

     ...Härliga San Francisco...

    Mitt lilla kök

    Tuesday, January 10, 2012

    Back to reality

    Det har redan gått 10 dagar in på det nya året. Solen skiner. Palmerna vajar. Flumis är sjuk och jag sitter vid datan. Jag har varit i Sverige en månad och den känns som den knappt existerat. Det har gått så fort allt. Det är så intensivt. Man träffar inte sina vänner och familj på ett helt år, sedan ska man ta igen allting på ett par veckor. Det braiga är att det alltid känns detsamma med alla. Vi har precis lika mycket att prata om och skratta åt även fastän det går så lång tid. Det är faktikst väldigt skönt.

    Hejdået var lika sorligt som vanligt, kanske ännu värra än vad det brukar. Så är man så himla trött vilket gör en ännu ledsnare säkert. Men det var Hejdån redan dagen innan då först Mormor for iväg till Stockholm, och sedan Saris senare på natten. Dagen efter kom Fridis och Emma först, sedan Helenis och Baby Charlie, och till sist sa jag hejdå till Milli. Sedan var det bara mamy och bror kvar... usch. Så många tårar den dagen. Efter varje gång jag stängt dörren stog David med öppen famn redo att ta emot mej och trösta mej, tills nästa person gick.

    Men när vi flög över San Francisco och närmade oss landning efter den långa resan och jag såg solen skina över min vackra stad kändes det bättre. Vi landade, gick igenom immigrationen, fick våra väskor, åkte BARTen till parkeringshuset, bytte ut vårat punkterade däck som David fått samma natt han åkte till flygplatsen (Hans vanliga rese tur) och åkte hem till våran mysiga lilla lya och somnade bums. Jag hade ju haft migrän hela resan för jag var så trött. Så från 15 på dagen till 7 på morran sov jag, antagligen för mycket för jag vaknade med migrän. Segt. Men sedan mådde jag bättre och städade och packade upp och tvättade och hade mej. Jag skypade med mamma, så himla skumt att i den soffan där bakom satt jag ju en dag tidigare! Och nu var jag tillbaka på andra sidan jorden igen...
    Jaja, nu är jag hemma iallafall och redo att ta tag i det nya året!!!

    §§Johannis§§