Recent Posts

Wednesday, November 23, 2011

Yay

Jag är super duper taggad inför morgondagens resa till New York!
Har spenderat de senaste veckan att spana in coola platser att se och fota...och tro mej, det är ingen liten lista!!
Vi åker till flygplatsen inatt och landar i New York vid 3 snåret. Då åker vi direkt hem till snubben vi ska bo hos, som är bortrest såklart, och ger oss direkt iväg till en restaurang och äter Thanksgiving middag!! Aldrig i livet att jag missar den fantastiska Thanksgiving maten inte!!

Jag är lite ledsen att jag missar årets stora Thanksgiving middag med våra vänner här. Men bara mej och Flumis är mysigt det också...speciellt när vi befinner oss i spännande NEW YORK!!

Här är min karta över platser jag vill se, och lite restauranger. Vi bor på 10th ave och 46e gatan, nära Times Square. Weii!


View New york in a larger map

En liten sång också som jag älskar!



Bästa är att när vi kommer hem nästa måndag, kan jag säga att "Nästa vecka åker jag till sverige"!!
Det blir ett jävla åkande långt fram och tillbaka så nära inpå, flygtiden till N.Y är på nästan 6 timmar! Tur att jag gillar flygplan haha.

LEV!!

Monday, November 21, 2011

upptäckten

jag har gjort en fantastiskt upptäckt!
Jogga i regn!

Det hela började med i Fredags. Det duggregnade ute. Det var mörkt. Jag var seg. Presis allting som vanligtvis förhindrar mej att ta mej till gymmet.

Men eftersom Thanksgiving och Europa resan närmar sej och jag inte varit så duktigt med träning i höst som jag önskat. Så kom jag och min kära Saris på våran årliga tränings regim. Denna gången, eftersom vi är lite sent ute, blev det "Intense Fat ReduX" Det innebär MINST 3x i veckan, men hellst 7x. (yeah right)

Tidigare har vi haft "Projekt Fitta till Jul" Och "B.I.B- Bekväm i Bikini"
De har alltid varit ganska totalt misslyckade.

Men nu är jag taggad. Så jag jobbade iväg till gymmet, och det duggade ute. Det var kyligt så kinderna blev sådär härligt friska och kalla, och det var då jag insåg hur härligt det var med regned i ansiktet... kylan...

Jag gillade det så mycket, att jag och David, igår Söndag, tog oss ut i regnet på en runda. Denna gången duggade inte bara, ett tag öste regnet ner och vi var pisseblöta, men vi fortsatte. Det var sä härligt att springa där, helt totalt blöt!!

Det kände slite som om jag "Faced my fear". Jag har alltid hatat regn, itne ens vela visa mej ute i regn. David kallar mej katt på grund av detta, men nu finns det inget som hindrar mej att inte jogga. Ingen ursäkt längre!

Intense Fat Redux week 1
M
T   vandra till gymmet + Zumba 1tim
O
T   Vandra till Gymmet + 30 min löp band + 30 min elliptical
F   jogga till gym + zumba 1tim
L
S   jogga 40 min

(Tidsinställt inlägg)

Tvättmedel

Jag har äntligen hittat ett sköljmedel som luktar gott!
Eller, de flesta sköljmedel luktar ju gott när man luktar ur flaskan, men de luktar inte så mycket när tvätten är torr. Jag vill fan att min tvätt ska lukta så mycket tvättmedel så det fräter i näsan!! (eller kanske inte så mycket men ni fattar)
Jag älskar lukten av nytvättade kläder och ibland kan man känna tvättmedels lukt bara av att folk går förbi en. Har fan lust att stoppa dom och fråga vad för sköljmedel de använder hihi.

Har provat de flesta stora "brands" här, men inget ger där där starka goa nytvättade lukten.
Sist jag var och handla kände jag mej lite snål och inhandlade därför det billigaste märket som jag inte provat innan. Och gissa vad... Tvätten luktar fasen asgott nu!! Yay!

Ett inlägg om tvättmedel. Kul.
(Tidsinställt inlägg)

Sunday, November 20, 2011

Nu är det Jul

Julstämning iallafall!
Har varit på årets första Lucia övning idag och fick lite julkänsla!
Det är alltid så mysigt där i den trånga kyrkan och man får definitivt upp julstämmnignen av att sjunga Lusse Lelle och Jul Jul strålande jul.

Det är kul att se hur barnen växer upp också! Jag har gjort detta i fyra år nu och barnen som är 8 år nu...var liksom bara små fyraåringar då... De är så himla söta! Och när de frågar något på sin "halv svenska".

Det första uppträdandet är på julmarknaden Den 3e December. Mysigt!!

Thursday, November 17, 2011

Vila i fred

Idag åkte Davids lilla Farmor till sin nya värld där hon kan leva för alltid i fred!
Jag träffade henne endast under de 3 jular jag var hemma. Vi förstod inte mycket av vad den andra sa... men hon babblade alltid på en massa som om jag förstog precis allt. En grej förstog jag som upprepades hela tiden "Elle est belle" Hon är vacker.

Förra julen kändes det dock som om vi kom varandra lite närmre.
Jag och David sov där i 2 nätter, och jag var lite mer säker på min franska. Vi pratade och kunde kommunicera någorlunda. Det var mysigt att sova hon hans farmor även fastän sängen var så muk att man nuddade golvet. Så långt sjönk man.

David var ganksa nära hene. Han bodde ofta där när han gick i skolan i Paris. Av alla barnbarn kan han varit den som stod henne närmast.

Jag blir alltid ledsen när jag tänker på att "Åh, nu fick hon aldrig träffa sina barn barns barn..." Tänker likadant med min moffa...

Nu är det bara en av den generationen kvar i mitt liv, och det är MORMOR.
vet ärligt talat inte vad jag skulle ta mej till utan henne... ÄLSKAR DEJ MOMO!!!
Mina barn kommer älska sin gammelmormor! Den enda gammel föräldern som finns kvar!




PISSED OFF

Vad är det för fel på människor?!?! Varför bryr ni er inte?!?!

Nästan varje dag postar jag och David videos och artiklar på facebook om vad som försigår i världen, saker som i vanlig media och journalistik inte vill, eller får lov att visa, nya galet orealistiska lagar som passeras ET CETERA.

Oftast är det ingen, INGEN som bryr sej. FLOCK AV FÅR säger jag. Ni vill endast leva i en fängelsevärd...ser ni inte att de tar ifrån oss friheter, steg för steg, så att det knappt märks??

Just nu, i denna stund, så samlas regeringen för att rösta om en ny lag, som i princip ger dom rätt att stänga ner hemsidor. De säger att det är för att förhindra "pirat kopiering" men misströsta inte. Mozilla, Twitter, facebook, google och många andra stora företag vet vad i grund och botten det innebär - CENSORERING AV INTERNET.

Jag och David lär oss, och får reda på allt vi tror på här i världen genom internet.
Varje gång vi kollar på nyheter blir vi arga, eller så garvar vi åt vilka jävla hjärntvättade får de är. De vet ingenting. journalister får inte ens lov att säga vad de vill, vet ni det??
Om internet censureras såhur ska man då få reda på sanningen??  Hur ska man då kunna utbilda andra vad som försigår här i världen. De tar ifrån oss en viktigt grej som vi fortfarande har kvar, friheten att välja, friheten att bestämma vad vi vill. Friheten att välja vad vil ska tro på.

Jag vill bara skaka er och skrika  
VAKNA UPP FÖR I HELLVETTEEE

Jag är ledsen om någon tar åt sej av vad jag skriver, men om ni tar åt er, så kanske ni borde göra som jag säger och bry er.
Återigen, vi lever alla i samma värld och är skyldiga att göra den till en bättre sådan.
Jag blir så arg, efter jag postade detta på facen, ser jag folk som väljer att INTE kommentera på min VIKTIGA länk, eller sprida ordet vidare. Ett simpelt klick på knappen "share". Det räcker.
Men nej, istället ser jag folk som igen, skriver om totalt oviktiga saker.
Efter min länk var det en som skrev : 
"I got a rap song in mind with a chorus that goes a little something like: Jean-Claude Van Damme she fine she fineJean-Claude Van Damme she fine she fine"

Jag säger... WHO THE FUCK CARES?!?!?!

Läs mer, den översta länknen kan man skriva udner om man bor i ett annat land än US
http://americancensorship.org/
http://fightforthefuture.org/
http://www.readwriteweb.com/enterprise/2011/11/infographic-effects-of-the-int.php
Här är en liten video. kolla nu på den från början till slut, även fastän ni inte fattar allt dom säger.


Tuesday, November 15, 2011

guess where we're going next week.....











Thats right baby!!!
NEW F*cking YORK!!

Den första skymten av N.Y. Vi kom ur en tunnel och där i skymningen låg staden.




Känslan jag kände går inte att beskriva. Jag hade tårar i ögonen och tänkte "Jag är hemma"
Jag är så exhalterad att jag dör!! Äntligen ska jag få en riktig New York upplevelse!
Jag var där över en halv dag när jag gick i au Pair skolan, men vi satt mest i en buss och hade inte tid med så mycket annat. 
Har kort på times Square, Rockerfeller center och färjan runt Liberty island, men man hann liksom inte gå omkring. Var liksom av bussen - ta kort - på bussen. Rena rama Japanese style! 
Minns att jag satt i bussen och tryckte ansiktet mot fönstret och försökte se toppen av alla skyskrapor. Åhhh...den spänningen!!

Nu ska jag dit med min fina make! Vi ska bo nästan mitt i times Square hos en kille som hyr ut sin lägenhet! Vi åker tidigt Thanksgiving morgon nästa torsdag, och åker hem Måndag kväll! 
Och tro mej, det kommer inte bli mycket sömn! Här ska upplevas New york, staden som aldrig sover - äkta style!!










Times Square                                                       Rockerfeller Center

Helga

Gah...tiden rinner iväg och jag suger på att uppdatera. Tar så lång tiiiid. Plus att om man vill ha bilder i inlägget tar det tid att välja ut, öppna i PS, förminska och sedan arrangera bilderna vilket blogger SUGER på.

Iallafall... Helgen.
Helgen var bra! Såg en film som jag inte trodde skualle vara bra - Immortals. såg den mest för de visuella effekterna, men antog att den skulle vara i samma klass som 300... alltså, ett kasst manus som man inte brydde sej om.

Men jag hade fel. Den var faktikst bra! Skådelseparna var bra, och effekterna var t.om bättre än jag förväntat mej. Histoien var bra också.
Jag älskar filmer med Grekisk mytologi, titans, gods etc. Och den var väldigt maffig! Denna filmen får skämtet "Clash of the titans" se ut som en film som 5 åringar spelat in. Den filmen...alltså, den sög ju som fasen! Men jag rekomenderar Immortals. Den var häftig. Snyggt filmad och intressant concept. Alting är väldigt... alienistiskt. Arkitekturen och allt känns som en annan planet.

Förövrigt fotade jag barnkalajset i Söndags som gick bra, och efter det hade jag Au Pair möte i en liten butik där man kan sitta och måla ceramik!
Det var min helg! Nästa helg blir det The SOUNDS konsert! Yay!




Saturday, November 12, 2011

NYÅR

Jag har inte firat nyår i sverige sedan nyår 2005-2006, och då var det bara jag saris och rosa som festade. 04-05 var jag i USA och 03-04 minns jag inte ens vad jag gjorde. Nån annan som minns?
Sist jag minns att jag var med mina andra vänner var nyår 02-03 när jag fortfarande bodde ihop med Becka och vi hade fest och Millan fick släpa ur mej från toaletten på 12 slaget för att se fyrverkerierna haha... Milli du är en pärla!

Så hej förväntningar. Hehe nej... det är okej. Varesej det blir fest eller inte, så hoppas jag på en sjuhelsikes nyårsafton för en gång skull!!

Planer alla?

Nyårsaftnar genom åren sedan jag införskaffade digital kamera.
Fram tills 2008-2009 är jag bara så knubbig!! Gaaah!

Nyår 2004-2005
San Francisco

 

 

Nyår 2005-2005
Göteborg


 
 

Nyår 2006-2007
Paris
Första gången jag träffade Davids släkt... och har inga bra kort alls!
Nej, Farmorn sitter inte ner. Hon är extremt kort haha
Nyår 2007-2008
Paris
 

 

 

Nyår 2008-2009
Beauvais
Nyår 2009-2010
San Francisco
Nyår 2010-2011
Beauvais
Om ni undrar vad den extremt vita fluffbollen är i högra hörnet är det bara vovven Cookie

Friday, November 11, 2011

5

Där är den, den magiska siffran. 5. Fem. Five, Cinque, Cinco, jag ni fattar.
Jag och David har varit gifta i fem jävla år nu. Det har definitivt vaaaarit de mest fantastiska åren so far. Och det kanns fortfarande som nykära...

När David kom hem från jobbet förra Fredagen den 4, då det var jubileumet, utbytte vi presenter. Detta året var temat tra (vi går efter de traditionella jubileumena)
vi båda hade samma ide, med lite olika twist.
Jag var kreativ och hade gjort en ram till honom och satt in ett kort på oss. Jag målade våra initialer, och köpte massa grejer och klistrade på ramen, skrev ut "Jag älskar dej" på svenska och Franska och satte i små klänypor. Blev faktisktt riktigt nojd.
David vet vad jag uppskattar mest av alllt och gav mej en teckning på "botchow and Flumis" och satte i en träram. Love it!

Vi tog oss till en Fransk mysig restaurang - Rue Saint Jacques, i Nob Hill kvarteret.
Det ar som mest idylliskt San Francisco med Cable caren presis utanfor och det magnifika skylinen av sf downtown. Vi slog pa stort och tog en 6 ratters meny och flaska vin. Det var fantastiskt gott!!
Det var en underbar kvall och jag kan inte fatta att vi har varit gifta i fem år redan. Det har gatt sa fort!












 Det var så mycket vi åt så jag minns knappt var det var, men det bästa enligt mej var denna pilgrimsmusslan. Fick googla på det svenska namnet, här borta heter det Scallop och är väldigt populärt! Den är mjuk och har en mild sötvattens smak. Den gröna geggan till vänster om musslan är escargots... SNIGEL! whaaa... hade ingen aning om att den kom med, det stod inte i menyn, men eftersom den nu låg på min tallrik var jag ju tvungen att testa. Och till min extreeeeema förvåning, var det faktiskt gott!!!! Den var dränk i vitlök, och konsistensen var helt, ok...
Maträtten till höger är Bouillabaisse, en fransk fisk gryta. Också asgott.














Vänster, leverpastej mojs med fikon och päron. Till höger har vi ett glas med bär sorbet i Port vin- sött rött vin. Det fick vi på köpet eftersom det var våran jubileum... behöver jag säga att det var äckligt gott?











Vänster, kalvkött och potatismos och nån strimad grönsak, Höger är resten av ost brickan, jag glömde ta kort haha.

 Jag åt typ 1/3 del av denna kladdkakan. Den var asgod men hallå... vem hade plats i magen. Till min sorg var jag tvungen att sluta äta :( Som förrätt fick vi även en liten mini salad, och en soppa! Och allting avslutades med 2 glas champagne!








 Maken --- Frugan
Myyysiga San Francisco

Je t'aime Pour toujours mon beau homme!