Recent Posts

Thursday, May 19, 2011

Välförtjänt Pizza

För nån helg sedan cyklade vi 47 km upp till vårat gamla hem Larkspur och tillbaka till stan. Det var en underbar cykeltur och jag var inte alls lika trött som jag trodde jag skulle vara. Det är platt nästa hela vägen, men ändå omringat av sådan otroligt hänförande vacker natur med berg och kullar!

Väl i Larkspur åt vi en gooood pizza på Picco Pizzeria....Sedan bar det hemåt igen!
Jag var så otroligt lycklig hela dagen... vet inte om det var endorfinerna man får av att cykla, men all skönhet runt mej...luften, lukterna, allt bara gjorde mej så glad!!! Jag uppskattade allt! Då tänkte jag att här vill jag bo för alltid!


                                                      På goaste pizzerian Picco!

Jag upptäcker till min fasa att David bytt ut våra koppar!!
Fail                                                                            Kille som spelade Stumfilms musik på keyboard.










   Vacker Solnedgång

Monday, May 16, 2011

Nu åker dom

Nu har de varit här i 2 veckor. Mina vänner Bella och Alex. De åker hem imorgon. Vi har hunnit med att göra pedikyr, två fotosessioner, lite shopping och en trevlig tjejkväll! Have a safe flight home sweeties!








I really really...reaaaally love my Fluff

Jag är alltid väldigt kärleksfull mot David, men de senaste dagarna så har jag bara känt mej så otroligt full av kärlek...bara totalt proppfull av kärlek till min vackra make!!!! Jag vet inte vart jag ska ta vägen ibland för jag är så kär. Vi är bara så perfekta och menade för varandra!! Han är bäst!!

Je t'aime mon beau mari por toujours!!!
Påväg till våran anniversary dinner i West Hollywood 





Utmaningen dag 29 – en låt från din barndom

Sista dagen på utmaningen nu då!
En låt från min barndom...finns många, men den jag tänker mest på är denna! Jag minns att jag gillade den, men ändå inte, för den är lite ledsam... lite mörk!
Jag minns att jag hörde den på Liseberg...typ alltid!! Varenda gång man vart där kom den.
Nu är den jättesentimental för mej, nästan så att jag blir tårögd! Jag får liksom tillbaka alla känslor man hade!

Jag har alltid varit väldigt sentimental... aldrig velat växa upp! Och denna låten påminner mej om det. Den känslan av att alltid vilja vara liten för alltid och omhändertagen av mamma och pappa. Så alltid när jag hört denna låten,. även i tonåren....så fick jag alltid tillbaka denna känslan. Kan inte bara tiden stå still liksom, men det gör den ju inte. Man växer upp. Thats life. Haha...
Texten är så otroligt vacker också...den handlar ju om det. Tiden.

"Tiden den går, livet är så kort
Allt för kort för att gömmas bort
Så gör det du vill och blomma ut
Njut av din spegelbild, vår tid är nu

Du lilla sparvöga flyg över ängarna
Dröm dina drömmar så länge du känner liv
Du lilla sparvöga flyg över ängarna
Dröm dina drömmar så länge du känner liv"

Flumis på lyran och girls night!

Jag har haft en underbar helg!
I Fredags fick jag med mina kära vänner Gaby och Alex som är här på besök till zumba passet. Det blev nästintill 2 timmar zumba, sedan avslutades det med en skön dush och steamroom. Det kändes presis som förr när Gaby var Au Pair här och vi gymmade tillsammans! Önskar de kunde bo här ju!

Lördagkväll skjutsade jag iväg David till en bar där det var svensexa för Jonte!
Kan tillägga att de verkade ha en asrolig kväll på en pirat bar och karaoke. Tydligen hade det avslutats hemma hos Blake där det vankades glögg!! Haha...roliga pojkar. Jag och Natalie fick roliga sms från Blake, bl.a en bild där David pussar Blake på Kinden och texten "Hopky shit, we're fucking hjammered". (Holy shit we're fucking hammered)

Sedan kom han hemtumlande och mådde ila sådär. Sötnosen! Första gången han festar själv utan mej! Och första gången jag ser han... på lyran!! Han var mest trött, hade ont i huvet och var lite snurrig, fast han var ändå inte dyngrak. Nån gång ska jag fan supa honom under bordet!! Han är säkert jätterolig!!

Själv åt jag och Gaby take out, sedan kom Alex och Natalie. Vi hade det mysigt och drack lite, sedan gav vi oss iväg till en klubb bara 3 block ifrån. Det regnade (!?!?!) så vi kände oss mindre snygga i våra ponchos! Det var härligt att få dansa loss lite. Sedan vandrade jag mina 3 block hem...Det positiva med att bo så centralt!

Sexy kostym boy

David har äntligen htitat en kostym!

I Lördags åkte jag och David till affärer och letade kostym till honom till bröllopet.
Detta visade vara en svår uppgift. David har ingen kostymkropp... allting är ju liksom för stort för min lilla hobbit och han sjunker liksom in i allt. byxor sitter bra över hans franska söta rumpa (LOL) och över magen, men de är för långa, och över låren är det ganska stora.

Överdelen likadant... om den sitter bra i armarna är den för stor över kroppen och för lång, vilket gör att han sjunker ännu mer in i den. Om han tar en mindre storlek där längden och tajtmeten runt armarna är bra, får han inte knäppt den.

Awww...min lilla Flumis... Het är han hur som hellst!
Rodnar när han öppnar dörren och visar sej så stilig! Ser verkligen fram emot att se min stiliga make på bröllopet! Första gången jag nånsin ser honom i kostym!! (Han bar ingen kostym på vårat bröllop)
Hur het han än må vara i kosym, skulle jag inte vilja ha en snubbe som klär sej så varje dag, typ en affärsman... jag älskar att David bara har Jeans och Tshirt! Men det är kul när det blir såhär speciellt liksom.

Igår Söndags hittade vi dock en...En mörkgrå! Och eftersom jag öppnade ett kreditkort med den affären sparade vi ytterligare ett par hundringar. Kudos till mej. Jag vet allt hur man får saker billigare!
Hur mkt kostar en kostym i sverige? Den vi hittade kostade i slutändan $150  vilket är exakt 952 SEK. det är väl ett okej pris ändå? Eller har jag blivit ripped off? :)
Det kändes som en rip off eftersom den typ aldrig kommer användas...


Thursday, May 12, 2011

Fondväggsfan

Jag sitter och intar frukost och roar mej med att kolla hus på Hemnet i Sverige. Inte för att vi planerar köpa hus, men jag tycker det är roligt att kolla hur mkt man får för degen i sverige i nutida...tid.
Det slår mej att alla hus är så jävla SVENSSON så det skriker om det. 

Jag vet inte om jag märker det mer, för att jag bor härborta nu och här han man en totalt annan inrednings stil.
Jag kan störa mej på båda...det typiska Amerikanska hemmet där störst är bäst. Och där köken är alla i "Granit countrertops och stainless steel". Men detta inlägget kommer inte handla om den observationen. Idag handlar det om Svensk inrednings stil.

Jag älskar gulliga små torp, och skulle fakitkst kunna tänka mej bo i ett litet rött hus med vita knutar nära havet. Men gaaah... så fort man ser bilder inuti märker man två grejer, antingen är det ap tantigt och Faster Hulda har presis avlidit. Nu säljer vi huset typ. Men de flesta jag ser är typ... väldigt uppdaterade och ser praktiskt taget "nya ut inuti". Bra..eller? 

Nej, för det som är fashion nu i svenska hem är den förskräckliga fondväggen. 
Jag ber vekrligen om ursäkt till er som läser som har en mönstrad fondvägg, men jag tycker det är...mja, inte min grej. 
Vi har själv målat en fondvägg. Men för min smak ska det vara en färg...typ röd, beige, oliv grön eller något annat. Inte något jäkla mönster. Det skriker Svensson över det. And I dont like it. 
Det blir liksom för mycket, som någon har spytt över väggen eller så. 

Alltid när jag kommer hem till gamle Svedala och blir inbjuden till fest eller något. Vad finns i lägenheten? Jo den förskräckliga fondväggen. ALLTID. Det verkar verkligen som alla har det i Sverige. Okej om den kanske är lite mer...diskret, men nej, det ska vara svart eller värsta prickiga eller randinga. 
Förövrigt tycker jag att många svenska hem är opersonliga. Det är alltid väldigt städat, fint, stilrent och vitt, ser oftast lyxigt ut, men vem bor där? Man kan inte se från inredningen! Och Ingen konstnär kan jag tänka mej. 

För mej ska hem vara personliga. Mysiga. Man ska komma in och känna sej hemma.
Jag tror de flesta kan erkänna att hos mej har man alltid kännt sej hemma. När jag bodde hos Beckan och jag hade trance lila väggar, kort och plotter överallt, souvenirer från resor. På fester samlades folk i mitt rum för ja, det var ju mysigt. 
Sedan även nu, folk brukar säga att vi har det väldigt mysigt. Mkt saker, men väldigt konstnärligt och mysigt. Peronsligt.
 
Så nu har jag fått ut mitt hat över "Swedish Style Fondvägg" och nu vet ni vart jag står. 
Övriga observationer är att det också är väldigt svenskt med skinn soffa i diarre färg, koppar pannor och kastruller på väggen, naturfärgade trämöbler och mönstrade gardiner.
Ta en titt på DETTA huset
Potential till att bli supermysigt! Älskar omgivningarna, verandan och den gamla vedspisen! Men allting är så vitt och opersonligt... och vad ser vi? Jo en fondvägg.

Tuesday, May 10, 2011

Utmaningen dag 28, en låt får dej att känna dej skyldig

Har ju hamnat rejält efter vad gäller utmaningen nu, bara 2 dagar kvar!
Denna hade jag som en låt som får mej att gråta först, men ändrade mej när jag såg denna temat!
Denna låten får mej att känns mej skyldig pga att den påminner mej om en annan tid, som jag ofta längtar tillbaka till. Men det var ju en tid när inte David fanns med i bilden...han levde sitt liv i ett helt annat land. Så på så sätt får jag skuldkänslor nästan, efter jag ibland längtar tillbaka till den tiden!


Åh...Fame Factory tider. 
Det var jag, Fridis Saris och Helenis som var "Fame Factory nördar". 
Karl Martindahl var min, Jimmy Jansson Fridis, Johan Östberg Saris och Johan Becker var Helenisens going.
Jag har ännu inte, tills denna dag kunnat lyssna på denna låten jag lägger in. Det skärs i hjärtat på mej. Den symboliserar liksom hela det sista året innan allt förändrades! Vet inte om jag nånsin kommer kunna lyssna på den igen! Och vi alla var så ledsna när den Fame Factory säsongen tog slut... det var fan så mkt bättre än Idol!


Den påminner mej om min lilla Fridisfis, antagligen för att det var hon som älskade Jimmy och det var nog vi två som var mest galna!
Här är den...




Lägger även in filmer från oss andras favvisar!
Min favvis



Heleninsens



Sarisens (LOL...sämsta valet, han har ju fasen ingen röst!!)

Thursday, May 5, 2011

Utmaningen dag 27, en låt du skulle vilja kunna spela på instrument

Detta skulle kommit igår...men hann inte.
Finns många låtar jag skulle vilja spela på en massa olika instrument. Men gitarr ligger mej varmt om hjärtat och önskar vekrligen jag kunde spela gitarr.
En låt som jag kom och tänka på är denna. Den skulle vara ball att spela! Och gud vad jag älskar denna låten! Jag vill bara totalt rocka loss!!


Metallicas version är också grrrrrym!!
Ni vet väl att David åker förbi sångarens hus varje dag påväg till jobbet? Han bor här i svängarna serni.

PS, är det nån mer än jag som blir sugen på att gå på en sån här hemmafest när ni ser Metallicas video?

city of angels!

Förra helgen blev det bestämt att vi tar oss ner till Los Angeles denna helgen för en romantiskt lite getaway. Vi firar 5 års jubileum IDAG!
Vi skall bland annat besöka The hapiest place on earth... Disneyland! WEIHOOO!
Som jag har längtat efter att åka dit igen!!
Annars ska vi bara ta det lugnt, gå på nån fin restaurang, hänga på stranden...njuta av Los angeles. 

Kan inte förstå hur folk inte kan gilla L.A... visst, San Francisco är mkt vackrare stad, men det är någon med L.A som drar mej dit! Och vi har ju planerat att bo där ett tag någon gång.... Det finns så himla mycket möjligheter för både David och mej där!
Lite kort från våren 2008 när vi var där sist i 2 dagar! På tiden jag var blek och fet. Och hade lugg!








Tuesday, May 3, 2011

Bajking arawnd

Att det alltid är lika roligt att skriva engelska ord med svenskt uttal. Så jäkla fult.
Förr förra helgen var det ju "Cherry Blossom festival" (Det var då den konstiga ballongtanten sa till mej) 
Som sagt paraden var inget att ha, och utöver att jag köpte den söta tshirten jag skrev om ett tidigare inlägg träffade vi på mannen som skapade våran Kiwi igen! Han brukar sälja sina söta djur på marknader som dessa.
Här är jag med goaste Totoro! Jag vill ha en!! Totoro om nån är ju en riktigt Botchow!!
Efter festivalen cyklade vi vidare och tog  oss friheten att gå in på ett jättegott Risepudding ställe!



En ny park!

Jag och David fortsätter upptäcka nya saker och ställen i San Francisco! 
Förra helgen åkte vi till "Glen Park" som är en lummig skog mitt i SF. Fattar inte hur jag kunnat missa den innan! Vi gick på en liten skogsprommis och vi såg en Uggla och hennes Ugglebäbisar!! Sååå söt Ugglan var!!






Carols Bridal Shower

För nån helg sedan var ju jag på Carols "Bridal shower". 
I princip är et ett tillfälle för henne att öppna bröllopspresenter innan bröllopet eftersom de inte kommer öppna på själva dagen. 
Jag hade ju smått panik innan och hade ingen aning vad jag ville ge. Jag visste dock att jag ville ge något hemmgjort!
Sags och gjort gav jag mej iväg till en kreativ hobby affär DAGEN INNAN och spenderade cirkus 4 timmar därinne. Plockat på mej massa olika saker tillolika projekt. Jag kunde ju självklart inte bestämma mej!
 



Jag kom hem med lite olika material men bestämde mej tillslut att måla en terrakotta kruka och dekorera den, och även måla och dekorera en trä box som hon kan lägga saker i!


Enklare sagt än gjort. 
Inget gick som jag ville och jag svor uti köket som en galning. 
När klockan närmade sej 01 på natta gav jag upp och foortsatte innan showern dagen efter. Jag hann klart och blev faktiskt ganska nöjd!
Utöver det köpte vi även en "cheese dome" som fanns på deras önskelista.
 

















Showern var mysig. Det hölls i en mysig te salong och jag förtärde det godaste te jag druckit. Det serverades ääven sallad, smörgår snittar och kakor.Carol fick massa fina saker, och det kom mkt tårar från henne av alla vackra tal som hölls. Det var en intressant skara dock. De flesta var från hennes Buddhist grupp så det var väldigt många olika typer av människor.



 



Utmaningen dag 26 – en låt du kan spela på instrument

Jag önskar jag kunde spela mer låtar på instrument, men denna är typ den enda jag komma på! 
Jag spelade alltid den på mitt lilla keyboard! Melodin alltså, haha... inte så värst komplicerat :)
Älskar denna låten förresten! Grym!

Skolmaten

När jag gick i skolan var det inne att klaga på skolmaten. 
Jag klagade själv nästa varje dag och tyckte maten var sunkig och äcklig. Ofta hör man att fångar har bättre mat i fängelset än vad barn har i skolan.
Nu när jag "vuxit upp" och har bott härborta så inser jag hur fel man hade. Och hur jäkla bortskämnd man är i Sverige!! 
Kom igen, fisk en gång i veckan, Soppa, grönsaker och nyttigheter. Varm mat. Vegetarisk tillval. HUR kan man klaga?!

Härborta finns det inget som heter Bamba, skolmatsal. Lunch. 
Här packar man sina barns lunchlåda med kall mat på morgonen. Efter att ha jobbat som nanny i många olika familjer kan jag vittna om att det ofta var kall pasta, lite morötter eller gurka, eller en smörgås till lunch.
Den enda gången det bjuds på mat i skolan är en gång i veckan. Då är det antiggen "Pizza day" eller "Hot Dog day"
Nyttigt, eller hur?

SJUKLIGT skulle jag vilja kalla det. Inte fan konstigt att Amerikanska barn lider av fetma i dag. 
Det finns även såklart vending machines där Cola, sprite och annan giftig sörja för barn kan intas. Och såklart chips och M&Ms. 
Nä Svenskar. Sluta klaga och inse att gratis skolmat KAN man inte klaga på.
Svenska barn har det bra, med gratis, bra, fräsha skolor, där lunch ingår.

Monday, May 2, 2011

Utmaningen dag 25 – en låt som får dig att skratta

Åhhh...lätt!!
Denna var först som mitt låtval som en låt jag kan dansa till, men jag ändrade mej till detta tema istället.
Denna låten ger mej alltid ett leende på läpparna. Eller, mer än ett leede, oftast skrattar jag faktistk!
Detta är min och Saris ultimata Californien låt. Det är sommaren 2009 för mej, men även förra sommaren, då den var fortfarande poppis.
Jag har en jätterolig film när vi sjunger till den i bilen, (Och går helt lösa) och jag blandade alltid ihop orden och sjöng "Im in the bay prick" och alla andra ord som rimmande på det ordet, allt utom det rätta ordet dom sjunger i sången, vilket är "Trick" (Bitch ocensurerad)

Love it!!



Mamys låtval

Utmaningen dag 24 – en låt du vill ha på din begravning

Ganska hemskt ämne...Men den dagen skulle jag vilja ha denna låten!
Den är otroligt vacker och sorglig. Den kommer dessutom från en av de bästa filmerna i världshistorien, Sagan Om Ringen!

Denna låten påminner mej om min goda vän Millan och när jag bodde i Håltet. Those were the days.
Jag och Millan bodde så nära varandra och umgicks nästintill vareviga dag! Utöver att vi skrev manus och låtar, degade vi även framför TVn och såg Sagan om Ringen trilogin och all dess extramaterial om och om igen. Där satt vi i mörkret och kollade i timmar på film och extramateial tills nattetid. Alltför Ofta somnade vi framför det och var tvugna att kolla om nästa gång.

Åhh... Finaste Milli!!! Saknar dej!!!!



Om den videon inte funkar, prova denna

Utmaningen dag 23 – en låt du vill ha på ditt bröllop

Jag vet. Jag har inte bloggat under helgen!
I Lördags fotade jag ett vackert bröllop med Kate uppi varma Sonoma på en vingård! Och igår Söndag gav jag och David oss iväg på en lång cykeltur! Så har jag ju fina Gaby här också på besök!

Okej... detta är en kategori jag egentligen inte vill avslöja. Planen är ju att ha ett bröllop i Europa nånstans...nångång. (Ni sparar väl pengar utifall vi har det i Frankrike på en vingård??) Och jag vill att mina låtar ska vara hemliga dels för att jag inte vill att nån annan ska sno dom, plus att jag vill att det ska bli en överaskning hihihi....

MEN egentligen vill jag ju visa dom utifall vi inte har ett bröllop, eller inte kan använda låtarna av nån anledning...
Sikket Dilemma!!
Iallafall, det är 4 st låtar. Väldigt vackra. Otroligt vackra skulle jag vilja påstå.

Men okej, jag kan avslöja en. (Så att ni kan använda den och sjunga eller göra en slideshow-musikvideo till oss hehehe) Men fan ta er om ni snor den!!!! Det är MIN låt!
Denna är den vackraste kärlekslåten jag vet. Finns ingen som den. Och den är så himla mej och David på något sätt. Jag vill nästan gråta för den har så mycket kärlek i sej!!
Åhhh...Kärlek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!