Recent Posts

Monday, March 28, 2011

Damn it!

NU ser jag att The sounds har en spelning in SF i April! Jag som följt dom på facebook och väntat på tourdates, och nu är det slutsålt!! FAN!!
Likaså med Adele och nån mer som jag inte minns. Jag suger på att komma ihåg sånt här!! Hellvettes skit!

Cuba

Det finns drömmar och ynkliga små planer att åka till cuba över vårat 5 års dag i November. Jag håller alla tummar och tår för att vi ska kunna komma iväg dit. Det är lite knepigt när man bor i USA pga situationen mellan USA och cuba.
Det går inga flyg från USA till Cuba, och inga resesajter accepterar bokningar, och inga amerikanska flygbolag får sälja biljetter, och de får inte ens landa där!!

Så man måste åka först till Canada eller Mexico, och sedan boka ett flyg från deras lands flygbolag. Vi hittade flygbiljetter för ca. $1500 för oss båda. Sedan tror jag det är jäkligt billigt att bo och vara där.
Just nu har vi inte råd...men vi båda känner att vi behöver komma iväg. Speciellt Flumin... Han behöver verkligen ett break. Vi måste kämpa! Eller, rättare sagt, JAG måste kämpa!
Egentligen gillar jag inte att åka iväg för en så kort tid, tar hellre en månad och verkligen utforskar landet. Men om vi ska hålla på att vänta tills vi kan det, kommer vi aldrig komma iväg nånstans ju! Och 9 Dagar är bättre än ingenting.
Isåfall tänkte vi tar väljer 3 ställen vi vill vara på, och bor 3 dagar i varje. Havannna är ju ett måste. Cayo Largo, Cayo Coco och Cayo Levisa ligger också högt på önskelistan!



HOPPAS!!!!

Le Soleil

Oh my god...äntligen ett break i detta regn väder! Detta bådar gott!!
Ser ni hur ovanligt mkt det regnat! Förstår ni vad jag har lidit?! :)
På Onsdag, då ska jag få årets första bränna. For sure!













Friday, March 25, 2011

Im on FIRE!

JA! Peppad som fasen har jag varit på gymmet, håll i er- Onsdag, Torsdag, Fredag, Måndag och Tisdag. Denna Onsdagen blev det en miss för jag skulle intervjua en värdfamilj (one gotta work ey) som det blidde missförstånd med. Så jag var tvungen att stanna hemma och invänta ett mejl. Och Igår, ja då stormade det ju som in i bomben.
Men idag blir det Zumba for sure!

Jag vet inte vad som peppade mej sådär plötsligt, men jag insåg att det var skönt att gå eller cykla till gymmet. Anledningen till att jag inte gått så mkt sedan jag slutade jobba med Sofia för 1 1/2 år sedan, var ju att jag var plötsligt tvungen att TA mej till gymmet. Det blev en pärs liksom. Gymmet låg ju presis vid jobbet. Nu ligger det bakom "kullen"...Fast nu har jag kommit över den "pärsen" (Im so lame)

Iallafall dansas det Zumba och Magdans. Det simmas för muskler och joggas på löpband och tränas på Crosstrainern. Jag ska ha tillbaka den slankare Johannis versionen innan sommarn. Jag ska.

Thinner days...2009
Dude, check out my arms!
Where the hell is my tummy?
lokki at that body man!!















Oki, så överdrivet het och smal är jag ju inte... men ändå. Det är allt lite ändringar i kroppen. Men det ska tas hand om. Lovar. Men som sagt, svårt när man är en så food lover som jag. Och som sagt, här var jag bra. Vill inte blir så mkt smalare. Som sagt, bara B.I.B- Bekväm i bikini, och det var jag här. Men, Jag tänker inte bli besatt och stressa över det. Jag njuter av livet medans jag tränar mej till en fastare kropp.

Boonie


Wednesday, March 23, 2011

Dreams or Will Do's?

Här sitter en Botchow helt ensam och har ätit hemlagad lins soppa och kollar på IDOL. David är ute på restaurang med kollegor. 
Jag sitter och funderar på allting jag vill göra detta året. Jag har 3 grejer som jag vill ha gjort i år.

  • Ta MC kort, hyra en motorcykel (För jag kommer fan aldrig ha råd att köpa en) och cruisa ner längs Hwy 1 kusten. David får sitta bakom. Hellst önskar jag att David kunde ta MC kort och jag sitta bakom honom, men det kommer aldrig hända. Så jag får la "offra" mej.
  • Ta en Latin-Amerikans danskurs. Merengue, Salsa..? Hellst önskar jag att David kunde vara min danspartner, men det kommer typ aldrig hända att han kommer ta en danskurs.
  • Volontär jobba på en ranch så att jag kanske får rida Pålle gratis. Hellst önskar jag att David kunde rida med mej men det kommer typ... haha..skojja bara. Detta är en grej jag kan göra själv :) 
Ja vet. Humorn e på topp såhär på kvälls kvisten!


La Calle

Sedan jag började ta Zumba klasser i höstas har jag blivit ett stort fan av Sydamerikanska, exotiska toner och rytmer.
Jag älskar låtarna som Gaby väljer ut att dansa till och försöker memorisera några ord i låten, för att sedan googla och hoppas att jag hörde rätt och att låten poppar upp på youtube! 
Ibland funkar det, och ibland....funkar det inte. Som den dära himlans "Mocha mocha" låten! Vafaaan heter den!?

Jag känner att Zumba verkligen är rätt för mej, det är faktiskt den första dansen jag känner att jag ser bra ut när jag dansar! Ja, jag känner mej t.om lite sexig! Det är ju det den musiken gör! 
Jag har alltid älskar dans men tyvärr har jag aldrig varit så bra på det. Min kropp var helt enkelt inte gjord för mer komplicerade snabba danser som Hip Hop, Street dance etc.
Jag funderar på att börja ta riktiga dansklasser, typ cha cha, salsa, Lambada etc. För jag har vekrligen så jäkla kul när jag dansar! Jag vill dansa varje dag! Önskar att David ville ta en sådan dansklass emd mej. Han har rythmen. Han skulle passa jättebra att dansa sån här dans!

Jag har även hittat en radiokanal som spelas så att högtalarna dånar i bilen. LA CALLE!! Ciento cinco punto tres!

Dessvärre vet jag en person som inte är så förtjust i detta. En viss liten Flumis. "Are you joking me" var det första han sa när jag satte på kanalen härom veckan. "Maybe its nice to dance Zumba to. But its not very nice to listen to no?"

Dessa är ett par av låtar som jag älskar! Jag fattar inte vad de säger men me like them!! Jag har lust att dansa loss som en dåre till dom!! Shake datt ass!




Friday, March 18, 2011

Apelsin in my heart

Jag har vetat ett tag, men nu är det äntligen officiellt så jag kan utrycka min glädje.
Min Apelsin. Min finaste Jossan. En av mina närmsta vänner. Hon har minsann en liten bulle i ugnen!! Åhh vad glad jag blev när hon sa. Allt lite överaskad, men ååååå så glad!!!
Lillbullen är beräknad till hennes födelsedag- den 8 Augusti! Tänk av alla 365 dagar på året prickar man in just den dagen. Märkligt.

Åh nu önskar jag att jag var hemma så jag kunde fota hennes fina mage- för damn, fin är den! Sådär perfekt. Men Jos, hon har alltid haft den dära perfekta kroppen! Komplex big time när man går breve henne ska jag säga ;-)

Josen och jag blev nära vänner i gymnasiet.
Det var ju en hel del fester där, faktiskt då jag började festa (och blev känd för den som sprang omkring och krama alla och berätta hur mkt jag älskar dom) Jag och Jos var alltid tillsammans.
Vi har suttit otaliga gånger på busshållplater mitt i natten och inväntat bussar. Otaliga gånger på McDonalds. Otaliga timmar i redigeringsrummet.

Jag minns första gången jag såg Jos.
Det var när vi skulle träffa nya gymnasie klassen, och hon satt breve sin då bästa vän Jonas. Hon kluddade på ett papper (som hon alltid gjorde på lektionerna) Och jag tyckte hon var så himla vacker! Det var lite svårt att komma varandra in på livet. Vi var båda ganska blyga, och jag hamnade med ett annat gäng. Fast jag önskade så att jag kunde bli kompis med Jossan. Hon verkade så cool.

I andra året hade vi rörlig bild ihop och vi kom varandra närmre, men det var inte föräns slutet av 2an vi verkligen blev bästa vänner. Hon var ialalfall min bästa vän i klassen. Vi var på oräkneliga fester ihop. Hon introducerade mej till Jimi Hendrix och ofta på fester satt vi och några andra i vårat eget hörne och tjötade.

Jossan för mej är 60-70 tal. Hon älskade den eran med peace love and rock n roll och det var det vi hade gemensamt. Vi hade båda långt hår. Och klädde oss inte i de senaste mode kläderna precis.
Vi var så himla lika. Och annorlunda från de andra i klassen.

När jag tänker på min gymnasietid, åren när man var 16, 17 och 18, då tänker jag på henne.
Det var en tid då jag inte umgicks lika mkt med mitt andra kompis gäng, och Saris, som gick på ett annat gymnasium! När jag tänker efter har jag nästan bara minnen kvar med Jossan från gymnasietiden.

Vi hade Historia tillsammans. Det var ett tillval så vi var bara en 7 st i den klassen.
Jag och Jossan satt alltid längst bak. La huvudet i armarna på bänken och somnade. Det var det vi gjorde. Sov på Historia lektionerna.
Vi somnade också även alltid när vi såg på film i Filmkunskapen. Så fort lamporna släktes. Så slocknade vi med.

En av de starkaste minnerna jag har med Jossan är när vi var på försvarsmakten sommarläger i 2 veckor på AMF4 känsö i Göteborgs skärgård. Gaah, vad hon hatade det. Och jag älskade det.
Jag var så hurtig och kände mej så tuff i mina militär kläder. Men Jossan, hon gillart inte.

Men hon gjorde verkligen min tid där roligare.
Vi var bunk buddies och delade rum. Vi fnittrade ihjäl oss på kvällarna och klagade ihjäl oss på morron fysen. Vi grät tillsammans av utmattning, rädsla och hemlängtan (Vi snackar att vara borta 2 veckor hahaha)
Det var tuffa två veckor som kändes som månader. Men det är ett kärt minne som jag är glad att jag gått igenom. Eller vad säger du Jos?

Iallafall. Nu ska även hon ta det stoga steget in i livet som mamma. Och jag är överlycklig för hennes skull!

Älskar dej finaste Apeslin!

-Ananas

Kuriosa: Vi kallar varandra Apelsin och Ananas efter våra namn. Det blev så när folk kallade henne Jos. Då sa jag Apelsin jos. Och hon kallade mej för Johananas




Friday, March 11, 2011

Tsunami warning

I first heard of the Japanese earthquake an hour after it happened last night.
I sat captured and spellbound the rest of the evening  in awe and sadness.
The images of how that powerful mud/debris looking water completely crushed cars, houses, people...airport, LIVE! I cant get them out of my head.
For me Tsunamis are the most scary thing that can happen and I often have nightmares of them. Another one tonight! I dream usually of San Francisco covered in water and bridges falling apart. Usually its really stormy aswell.

I hope I never get to experience a big tsunami. Lucklily, I heard, altough we have the San Andreas earthquake fault through California, south of Mendocino (maybe 3 hours north from here) its not likely to get a huge tsunami like this Japanese one because the tectonic plates are not set the same way as the one in Asia.

It looks so unreal. All those car floating around. Its so much water its insane!!

There has been too many big earthquakes lately. Just in a year, Haiti, chile, New Zeeland and now Japan. Its not normal! And since San Francisco is on a fault, it makes me nervous. Are we next? I thought that after the one in Haiti, and after the next one, and after that one.

Maybe time to get earthquake insurance?

Minor earthquakes happens everyday in San francisco and California
Africa seems to be a safe place to hide from them...



Thursday, March 10, 2011

2 June 2011

Things are getting stirred up around here! 
The date above is when my career officially begins. I'll photograph my first solo wedding! 
Its not a big affair, very small and intimate, but hey, I get paid for it and you gotta start somewhere right? The groom actually raised the price from what I proposed! Ha! Typical me to underestimate myself...
SO, goodbye good sleep for a couple of months. I'm so nervous!!

Where the action'll be

Flumin and his hair

I can see thou face again.
Oh my beautiful beautiful little hubby. He didn't cut his hair for a year. It grew longer and longer and in the end he looked like some kind of mix between hot mix between Johnny Depp and Russel Brand. But where did his face go? He was hiding behind his long dark curls and thick beard. Then one day some weeks ago now. It all got chopped off. Now I can see his face again! Me like!

 Curly boy
 Flat ironed boy
 Jesus (LOL)
 Short hair boy

Tuesday, March 8, 2011

Me and my hair

Its not only David who just got trimmed. Me too! 
I'm so happy I found the hairdresser I have. Her name is Shi, cuts my hair for about $20 and its the best freakin haircut I've ever had! Its still really long, but has lots of layers! Since Shi is so cheap, I cut my hair more every 3 months now so my hair is healthier! Yay for Shi.