Recent Posts

Tuesday, January 25, 2011

Om ni undrar...

...Varför jag har försvunnit igen är det för att jag har en viss liten glad (pratgalen) Frida här på besök i ett par dagar.
När hon såg Golden Gate bron och den vackra Bayen började hon gråta, så jag började gråta haha... PRECIS en sån reaktion man vill att folk ska ha! En sak är säker, hon ÄLSKAR San Francisco! Vem kan inte Älska San Francisco??
 En cyklande FLumis på "Peoples pier" i höstas



Friday, January 21, 2011

miss mama

Min fina mami. Saknar dej!


I love you, sun

Året här i SF har börjat BRA...det har varit soligt var dag utom 2, och nu har värmen kommit också! Så jag har faktikst tänk att åka till en park och lägga mej i gröngräset och läsa min foto bok! Lite skillnad från de dära 20 minus jag upplevde för bara nån vecka sen!
Jag måste iväg och göra pedikyr nån dag också...nu när sandalerna åkt fram! Sist jag pedikyrerade mej var ju fasen när Bellan var här i Augusti!!
Sen ikväll ska jag till Baykids och redigera film. Tänkte cykla dit vid 4 för då går solen ändå ner om en timme. 
Åh...du goa sol. Tack att du finns!! Aj Löv yo! 
 Bild by me

Min header...

Sucks!

När jag visade den för David blev han helt tyst och klämde ut sej "eeeeeh"
Ett annat ord på att den, ja, suger. 
Det är grejen när man lever med en konstnär. Han vet allt "designignt" och vad som ser bra ut i en bild.
Jag ser väl själv att den är "kitch". Det var det som var meningen... men tycker ändå inte att den reflektera mej... så jag göra den mera "ren" någon dag. För ja, även fastän detta är min personliga blogg, kan jag ju inte ha  något sådant "oproffisionellt" haha... jag måste ju ändå visa upp mina design kunskaper :-)

Wednesday, January 19, 2011

Dagen

Åh, jag älskar att vakna upp och känna mej nöjd och glad och lycklig. 
Jag vaknar alltid upp och känner mej lycklig såklart, men många gånger känner jag ju en längtan efter vänner och familj. Då känns det alltid lite extra tungt. Men det är svårt att alltid känna sej meningsfull när man inte har något jobb. Typ som att, jaha, ännu en dag. Vad ska jag göra idag då? 
Om jag hade jobbat hade jag iaf kännt mej som att jag jobbade mot något, som den dära långresan vi kan ha råd med eftersom jag skulle jobbat..

Som tur är har jag många hobbies och dagarna blir fulla ändå. 
Jag brukar jogga, spendera tid att laga maten på kvällen, jag scrappar min scrapbook, eller så är det något födelsedags kort som ska scrappas. 
När jag tröttnar på det kan jag greja med bilder på datorn, och tröttnar jag på det har jag en del filmprojekt jag kan pyssla med. Eller så kanske jag stickar, eller läser en fotobok. Eller skriver på alla mina barnboks ideer.
Jag har inte ens någon tid över att lära mej rita!!

Så det blir ingen tid över att bara slappa och kolla på TV. 
Den är alltid avstängd om dagarna. Den sätts på när Flufffen kommer hem. Så jag känner alltid att jag inte är lat och bara glor på TV. Jag gör ju alltid något. 

Vetfan varför jag kom in på detta. Kanske för att "Justify" att jag går hemma. Jag gör faktiskt någon nytta iallafall! Vill inte att folk ska tro att jag bara bara går här och hänger.

Just nu lyser solen in i vårat stora ljusa vardagsrum, det är varmt ute, granen står där den står och ser torr ut (Har ej blivit vattnad sedan 1 december) Jag lyssnar på en nyupptäkt artist på "Groovshark" som heter Hindi Zahra. Jag ska dusha, och sen kommer Steph och hennes buse och hänger med mej. Sen ikväll ska jag jogga på stranden igen, sen intervjua en värdfamilj, sen gå på bio med min Fluffiga.

En underbar dag!

Boon

Tuesday, January 18, 2011

Travel....

Jag vill resa.
Jag saknar att resa, och upptäcka nya kulturer. Jag vill inte resa bara för att få sol och värme och strand. Det har jag ju här, jag vill resa och bara....leva. UPPLEVA nya saker. Träffa folk från andra kulturer som kan lära mej saker. Jag vill fota annorlunda saker. Äta all slags mat från olika kulturer. Jag vill dansa runt en lägereld med en Afrikansk tribe och rida kamel med Turban i Saharas öken. Jag vill rida Elefant i Indien och fota gulliga Thailändksa barn. Leva med Buddister i Tibet! Lära mej om denna mystiska religion!!

Jag och David har pratat om resor denna helg. 
Jag gav förslaget att när jag kommer igång med mitt fotande och tjänar lite kosing, då ska vi resa.
En gång per år ska vi åka iväg en månad till nya ställen och bara vara.

Ställen jag vill "bara vara" i en månad är
  • -En månad bila runt i USA
  • -En månad bila runt i Europa
  • -Resa runt i Thailand, Malaysia, Singapore, Vietnam och indien
  • -Resa runt i Japan och Kina
  • -Resa runt i Australien och Nya Zeeland
  • -Nordafrika- Tunisien, Egypten, Marocko och Algeriet
  • -Sydafrika och Madagaskar
  • -Peru, Chile och Argentina

Vi har dock lite olika åsikter. 
David är lite mer bekväm av sej och ska ha hotell och såndat, backpacking är inte hans stil säger han. 
Backpacking och inga planer är däremot min stil. Och jag tror att om David bara vågar prova...så kommer han att älska backpacking! Det kan inte bli mer chill än det ju! (Förresten skulle han vara så jääääkla het brunbränd, sina mörka lockar och bandana....smutsig och svettig och dammig haha)

Sedan var det om vad vi ville se först. "I go either to Japan first, or Peru and see the inkas." säger David glatt
Jaha, då var vi inte på samma sida där heller, för dit jag känner mest för att åka till ju i denna stund är Thailand. Men eftersom det är David som jobbar.... och han aldrrig riktigt rest, så kommer jag låta han bestämma! Första gången iallafall.

Åhh... längtar till den dag!!



Friday, January 14, 2011

The Goodbye

Ja, nu sitter man här igen efter en månad i Sverige. 
Resan känns bara som en bubbla! När jag Skypar me Mamy och tänker att "för några dagar sen satt jag där i soffan" känns det så konstigt. Som att jag bara drömt det typ.

Det var jobbigare än jobbigast att säga hejdå. 
Det bli liksom aldrig lättare, fastän man tycker det borde vara lättare, att man borde vänja sej. 
Jag tror att det är så att man känner att man blir äldre och äldre, och den tiden man är borta får man aldrig tillbaka igen... Därför känns det jobbigare.

Så, första riktiga Hejdå:et blev till Frida mitt i natten på Stenungs Baden. 
Tårarna kom fram och 2 killar undrade vad som hade hänt. En frågade Camilla om någon vart dum mot mej. Camilla förklarade så snällt att fröken bor på andra sidan jorden och kommer inte se sin vän på ett år. 
En annan kille frågade mej....sedan gav han mej värsta pep talket att satsa som fotograf. Mina vänner finns kvar här. 

Lördagen kom utan bakfylla tack och lov, packade, bowlade med far, och sedan hade mamy lagat godaste middagen och vi åt tillsammans med Saris och mormor. 
Sedan kom Millan, Vi hade det mysigt i soffan och visade henne film från när vi gick i förskolan och hade Cirkus Olseröd. Millan hade aldrig sett detta spektakel när hon kryper omkring på marken och är ett Lejon (fast hon såg mest ut som en full rastafari snubbe)

Det var dags för Millan att gå. Tårar igen.

Vi andra vakade in avskedet. 
Alla låg halvt utslagna lite här och var, Daniel i hans rum, Saris i soffan, Momo i mammas säng, David i fåtöljen. Mama i stolen. Och jag, jag packade det sista.
Sedan kom pappa. Det var hans som var tecknet. Tecknet att nu är det sags att åka hem.

Det brukar bara vara mamma och Daniel, men nu var det 2 till jag skulle säga hejdå till. Man är så trött och lessen att man bara står där. Vet inte vad man ska säga. Tårarna sprutar och man har en lite panik känsla i kroppen. Man vill inte. Fast man måste. Tillslut knuffar Bror Daniel ut mej "GÅ NU" Dundrar han med 3 gråtandes kjoltyg runt om sej. Jag går. Och gråter hejdlöst, hulkandes fram till bilen. 
Kvinnorna, minus broder, står i fönstret och vinkar exremt. Jag vill inte hoppa in i bilen. Men måste.

Tillslut sitter jag i bilen. Pappa kör iväg. Jag lämnar Komarken bakom mej, kör igenom Kungälv och fästningen, och lämnar staden bakom mej. Vi är på motorvägen. Gråten slutar. Jag är lugn igen.

Men sedan, det sista avskedet. Min pappa. Alltid min pappa jag ser sist. Han följer oss alltid upp till innan kön till säkerhetskontrollen. Det kommer mera tårar. Min lilla papy som står där helt själv och vinkar. 

Den sista tåren fälls när planet sedan lyfter mot Amsterdam. Motorerna sätts igång och planet dundrar iväg. Efter några sekunder lyfter det, och då får man en klump i halsen.... "Hejdå Sverige"


Första Hejdåt
Bowlinggänget
The last supper
En sista fight me Bror
David trollade
Sista flum me girlsen (Vi låtsas garvar)
sista mys me Momo!
Saris va putt för att jag skulle hem
Jag packa de sista (Notera min snygga stil)

Tuesday, January 11, 2011

Som alla andra...

Många andra bloggar gör dessa listor ju nu. Det verkar vara trenden inom bloggning nu, och jag funderar på att ha det med. Vad tycker ni?
Dag 1 – Presentera mig själv
Dag 2 – Min första kärlek
Dag 3 – Mina föräldrar
Dag 4 – Det här åt jag idag
Dag 5 – Vad är kärlek?
Dag 6 – Min dag
Dag 7 – Min bästa vän
Dag 8 – Ett ögonblick
Dag 9 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Mina favoritsaker
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Ett barndomsminne
Dag 18 – Min bästa födelsedag
Dag 19 – Det här ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att gråta
Dag 24 – Det här får mig att må bättre
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Download OBERGON on Iphone


Wow, its over a month since I wrote here! But I've been busy bee having vacation! For the people who dont know, I've visisted my family in Sweden, and my extended family in France for a whole month!

Something else that happened is that Davids game on Iphone came out! 
You can buy it on this link

He did all the art in it, but has really nothing  to do with the "story", idea or the way that you play it. 
Its $0.99 or 7 SEK, so come on and support Davids work!