Recent Posts

Thursday, April 29, 2010

Så här fräsh är man...


När man sitter instängd hela dagen och scrappar. 

Man blir manisk
Man äter på sin penna
 Man kammar inte håret eller tar en dusch
Man visar fot.
Man pratar me fot
Man drar te med ett falskleende
Man kollar konstigt i kamran

Bara en vanlig konversation mellan mej...


...och min fina make.

Vi sitter och pratar om bilar. 

David: "Yeah, i just dont want any asshole"
Jag: "you dont want any what?"
David: "I dont want any asshole"
Jag: "what..? You dont want any asshole??"
David: "yes, i asshole. I dont want any."
Jag: "ok, i dont understand, you dont want any ASSHOLE??!"
David: "No, not asshole!! HASSLE!!!! I dont want any HASSLE

Jag börjar såklar asgarva... min fina franska make som inte uttalar H:et så blir det ju "Assel" med Amerikanskt uttal, men David uttalar ju vissa ord med brittisk accent, och då blir det ju "Assol"= ASSHOLE

Det tog ett bra tag innan vi kunde lugna ner oss för vi garvade så mkt. Detta händer så ofta, jag vet inte om det är han som uttalar illa eller jag som hör illa. Men roligt är det.

Tuesday, April 27, 2010

Tinas ord...

tina kommenterade torsdag 7 oktober 2004

Hej gumman,får en tår i ögat när jag läser om ditt äventyr.
Påminner så mycket om Jessicas upplevelseextas över allt hon såg o var med om och mailade i extas hem om.
Var otroligt rädd om dig,lyssna till ditt hjärta och ta inga onödiga risker.
Njut och upplev!
Kramis Tina 

tina kommenterade tisdag 12 oktober 2004

Hej Johanna,nu har jag varit inne o läst din dagbok igen o blir bara så sugen att hälsa på dig där borta i värmen o solen.
Allt låter ju underbart,lite hemlängtan får du ju stå ut med,det går snart över.Ett år går så fort,njut varje dag.
Har varit hos Maria o Gabriel och han tog sina första steg utan hjälp när jag kom så nu går han för fullt,äntligen!
Ha ett underbart liv därborta.
Kram moster Tina

Hade totalt glömt bort att Tina kommenterade i min resdagbok, när jag först kom hit till det stora landet i väst. Tänk, då visste man inte att hon inte skulle vara här idag...
saknar dej Tina. Kärlek!

Friday, April 23, 2010

Hurtighet.

När man joggar till Gymmet. Gymmar, och sen joggar hemåt igen. Då är man fan hurtig. 
Applåder tack.

Varför händer allt oss?


Häromdagen fick jag en uppgift av David. 
Att åka till en mekaniker och be dom byta ut en av hel ljus lamporna som inte funka. "Det kan man göra själv" sa en vän och jag åkte till en bil affär och köpte lampan. Jag bad dom att förklara hur man gick tillväga, eftersom jag inte vet ett skit om bilar. "Det är enkelt" sa dom. Jag gick till min bil och var lite sur över att dom inte kunnat följa med och visa iallafall. 
Efter lite frustration och nära till tårar och hjälp från Steph så hittade vi lamp grejen, och det visade sej att det vart något glapp i den gamla, för nu funkade den igen. Okej tänkte jag och släppte ner huven, och körde iväg.

Så igår, när David och hans kollega tog bilen, mitt på vägen, flög hela jäkla motorhuven upp med en smäll, framrutan sprack på ett ställe, och David och Pat kunde inte se nånting. Det fanns inget ställe att stanna på, och det enda dom kan säga är "WHAT THE FUCK" I omgångar. 
Med motorhuven fortfarande liggandes på rutan, hittar dom varsit hål som de kan böja sej och se vägen. Folk kör förbi och undrar vafasen de pysslar med.
Tillslut hittas en avfart och de kan vända om.

Hemma ligger jag och söver. Någon ringer gång på gång. Jag svär och undrar ve FAN som väcker mej. Det är David.

"Ok..we need to buy a new car..."
Va... jag fattar ingenting.
sedan berättar han. Jag i tårar över allt... tänk om de varit på motorvägen och kört fortare, da kanske huvet farit snabbare mot rutan, och verkligen krossat den... det hade kunnat hända en svår olycka.... pengar...hur fan ska vi kunna köpa en nya bil..nu?? När David ska betala boken han gör... Och allting är mitt fel...föratt JAG är värdelös och inte vet ett skit om bilar. 
Sedan blir jag arg på affären. Om bara DOM hade visat mej!! JÄVLA LATMASKAR.

Iallafall... jävla bil fan. Jag är så trött... på ALLT!! Alltid fan nånting man ska betala. Om det inte är nån ny jävla dyr del sosm behövs till bilen, så är det körkort och böter...eller så händer nånting annat.Så fort vi betalat en grej, händer en annan.
Allt jag vill är att ha pengar över så att vi kan åka hem och hälsa på våra familjer...våra vänner!! Jag vill ju se Sverige under sommaren!! Det var fan 2004 sist jag var hemma en sommar!!! AAAAAAAARGHHHHHHHHHHH

Och ja, jag söker jobb. Jag är kanske kräsen, kräsnare än de flesta. Men jag KAN inte gå tillbaka till Sofia. Jag har FÖR dåligt självförtroende när det gäller fotografi, och varken jag eller David VILL att jag ska jobba på helger.

Im just waiting for a miracle...

Tuesday, April 20, 2010

Lite överdrivet eller?


Okej att man vet att affärer har en policy "Kunden har alltid rätt" Men detta bolag fjäskar vekrligen upp sej. Märk hur månda gånger kvinnan jag chattar med ber om ursäkt! Helt sjukt, jag var inte ens arg haha.

Klicka för att läsa större.
 
Så, jag bytte telefonbolag i Februari och har fått 2 räkningar efter jag bytt. Och nu fick jag ett mejl om ett nytt Statement. "Nu får det vara nog" tänkte jag. Uppenbarligen så har jag fått tillbaka 1 cent! 

Tjoho. Det  firar vi för. Eller? 
Sverige nästa. 
Eller inte.

Helgen som var...


..Var jättehärlig! 
Den började med att David var hemma från jobbet i Fredags för han var "sjuk" (Vi stannade uppe till 4 på natten och kollade på LOST, vi är helt jävla obsessed med den serien nu. Ja vet, jag ligger efter... säsong 2 nu)

Lördagen åkte vi upp till Marin och Muir beach där vi hade picnic och sedan hajkade "Pirates cove" stigen. Jättevackert! Och sedan i Söndags hade jag Au Pair möte och sedan var det vidare till stranden för vädret var udnerbart!! Barn och hundar badade och lekte. Föräldrar kollade på. Tonåringar solade. 
Jag träffade en ny vän, en liten mullvads liknande filur som hade sin lilla grotta vid våran filt. Vi döpte honom till "Edgar the Mole" 
Han vår städade och höll på och greja. Gnagde en växt som han sedan drog in i hålet...måste vart stort därinne för han drog in en jävla massa. Sedan knuffade han ut sand...han var såååå söt och jobbade ihjäl sej verkligen! Jag la Davids äppelskrutt vid Edgars ingång, men han verkade inte tycka om Äppe..han knuffade bort den... Så jag hjälpte honom med växten istället.
Sedan bar det hemåt och det blev grillning på taket. 

Sånna här coola mol har vi nästan aldrig härborta!



Ojsan


Solen var visst starkare än vad jag trodde

Thursday, April 15, 2010

Bildregn från Bröllop.

Pratade ju som sagt med Rosies syrra idag och blev påminns att skicka iväg en DVD med foton från Rosie bröllop förra året. Kom på att jag missat lägga in massa av dom här! Dom är så fina och det ser så somrigt ut! Vill ni se de "proffsiga" bilderna jag tog kan ni klicka HÄR

Hela familjen Elfstrand

Nånting var visst askul. Men okej, jag var lite lullig av Margharitas också.








Nej, jag står inte på tå.


Tårtincidenten





      Ps1 :Kan inte fatta att min lilla Rosi ska bli mamma!!!
Ps2 :Damn vad jag vill ha tillbaka mitt blonda hår.