Recent Posts

Friday, January 29, 2010

The OC


Upptäckte att The OC går i respris här. Från första säsongen. 
ÅHHH vilka minnen som kommer tillbaka! Det var innan jag åkte som Au Pair och jag ville sååååå åka till Californien! Var helt inställd på att mitt Au Pair år skulle bli som Tv serien, och vad nerkärad man var i Seth Cohen, eller ja, Adam Brody. 
Denna sången med Phantom Planet ger mej rysningar för jag älskade den så mkt! påminner om min första tid här!

Nu när jag kolla på TV serien tycker jag att skådisarna (Marissa och Summer speciellt) är fruktansvärd KASSA!!!!! Det e ju nästan pinsamt att kolla på haha!

Förresten, blev väldigt förvånad att se Micha Barton se ut så här nuförtiden. HOn som brukade vara smal som en...nål....



Jag tyker hon var waaaaaaaaaaaay för smal innan! Men den dära lila klänningen borde hon skrota faktikst.

Detta gör mej motiverad


Spana in denna kvinnans portfolio (Jag kan inte ens kalla henens för fotograf) 
Hon tar 1300 DOLLAR för ett bröllop och hon, förlåt mej men, suger. 



Det värsta är att hon gått på Bay areas dyraste skola - Academy of Art. Den skolan suger också. Man tar examen med ungefär 700.000 SKR i skulder (har en vän som studerat där) och hon ska ha studerat fotografi, hon kan uppenbarligen ingenting om komposition, eller posing. Hon skulle även behöva ta en seriös Photoshop klass också för hennes bilder är dassiga, och konstraslösa...

Ja listan kan göras lång, men kan hon ta 1300 dollar för ett bröllop, så kan jag!! 

Motivation = 100%

Idag...


Idag älskar jag San Francisco.
Eller, det gör jag ju alltid, men jag har varit/är inne i en härva när jag saknar Sverige något förbannat mkt. Kollar på hus och kan nästan tänka mej dra mitt arsle över atlanten imorrn.

Men det är inte jag. Jag trivs ju här. Jag älskar ju Californien. 

Jag saknar bara alla så förbannat mkt.  
Jag vill fika med mommo och mamma. Festa me Saris och Frida. Rida häst me Helenis, sova över hos Millin, äta pizza me jossan, garva åt Soffys sarkastiska skämt, umgås me alla ex au pairer jag lärt känna här borta som åkt hem för längesen....

Jag vill ha en vardag med er!!

Både jag och David är väldigt ensamma härborta... jag vet allt att han saknar sina vänner i Frankrike också, även fastän han inte säger det. Jag såg hur glad han var när Pascale var här och hälsade på. 
Tur är att jag har min fina Stephanie! Vi försöker umgås en gång i veckan iaf, men det är tufft för hon bor långt borta, plus att hon har lill pojken som hon måste tänka på. Men jag är verkligen tacksam att ha henne här!
David är min bästa vän... och det är tur det, att vi har samma intressen, samma humor och kan ha roligt med varandra!! Annars hade vi nog kännt oss ännu mer ensamma... Vi borde nog egentligen bråka som galningar när vi alltid umgås tillsammans, men det gör vi inte....vi är så lågmälda båda två. Hatar bråk och irritation...Vi bara är och njuter av varandras sällskap.

Sen tror jag att jag känner mej ännu mera hemlängtan till Sverige för att ja inte har något jobb. Så fort jag kommer igång med fotogragferingen ska det nog bli bra! 

Idag när jag älskar San Francisco (Solen har återvänt) så känner jag att jag lever min dröm. Att jag borde ta mer vara på att vi bor här i världens bästa stad!! Mitt i smeten också!! Utnyttja alla barer, cafeer, restauranger, konserter, och alla andra kulturella evenemang.

Nä, nu får de bli ändring!

KISSIES ::: Botchow
 

Thursday, January 28, 2010

Min hatt den har...inga kanter

Spana in denna mössa. Och kolla riktigt noga.
Visst är den ball! Älskar den! 

Den är faktikst special gjord, och nej, inte av mej. (yea right) Utan av en kvinna min mamma "känner" via familjeliv sajten. Hon virkar mössor på rekord! 
Om ni diggar mössan råder jag er att gå in på hennes sida, hon har bra priser, virkade den jätte fort och jag fick bestämma färgerna HELT SJÄLV. Så den är vekrligen unik!

TACK!! 

Tuesday, January 26, 2010

Mina fina vänner!



Nu så har jag äntligen lagt ut lite porträtt foton på några fina vänner. Ni är så vackra brudar!!








Jag undrar hur jag kan sprida ordet om fotobloggen...behöver lite reklam! 
Om jag någongång flyttar till sverige vill jag kunna försörja mej heltid som fotograf... så vill jag redan att folk ska ha ett hum om vem jag är! De ska veta direkt att "Åhh,äntligen har den grymma fotografen flytta till Sverige! Nu bokar vi in oss forst som faen" 
Ja, ungefär så.



Hmm... om den dagen nånsin kommer... Flytta till Sverige dage alltså...

KISSIES ::: Botchow



Thursday, January 21, 2010

Piece of Heart Photography!


Nu var det jättelängesen igen. Men har inte hänt så mycket på sistonde... Det regnar som fasen härborta och jag drar mej från att gå ut. Regnat i ungefär en vecka nu och mer ska det komma!! Vad gör man när det regnar?
När solen kommer igen ska jag välkommna den så in i helvete. Ska ut och dansa i solen.
 


Iallafall så har jag uppdaterat min fotoblogg. Alltså inte med bilder, utan layouten! E riktigt nöjd faktiskt! Känner mer fräsh och profisionell! Vad tycker ni?? 
Har även ett annat namn till mitt framtida företag -  "Piece of Heart photography". Måste säga att jag snodde ideen lite, från en fotograf som heter  "work of heart", men det passar så bra in på mej tycker jag! 

David (Och alla andra fransmän för den delen) Har ju en tendens att säga ett H framför vokaler  (Egg=Hegg , Art=Hart , Angry = Hangry osv) Och inte uttala H när Ht väl ska vara där ("I ate fish today = I hate fish today" ) Så namnet är ju en liten påminnelse om att han uttalar Piece of Art som Piece of Hart.


Jävlar vilken långdragen förklaring de blev då.

Nu när bloggen är uppdaterad kan jag mejla iväg lite mejl till fotografer också. Behöver lite mer extrajobb... Ska inte bara mejla bröllopsfotografer utan öven maternity, children fotografer... Måste ta mej i kragen nu. Om jag nånsin ska slå mej igenom denna konkurrensfyllda business!


Pussis ::: Botchow






Tuesday, January 12, 2010

Omotiverad.

-Canon 50D $ 929
-Canon 24-70mm F2.8 $1277
-Canon 16-35mm F2.8 $1420

Ja men lycka till Johanna. Låt oss tjäna ihop en så där 30.000 spänn imorgon.
Eller kanske en donation

Jag känner mej så omotiverad me fotandet nu. Känns inge bra alls. Jag känner mej inte bra nog. Och det känns som min utrustning håller mej tillbaka. Den gör att jag inte har någon inspiration och det känns som jag inte kan göra nånting med det.
Jag tror jag tänker för mkt på Julies (fotografen jag jobbar med) Utrustning. Hon har många kameror. Bra kameror. Som funkar bra i lite ljus. Hon har bra objektiv som gör att bilderna blir skarpa och kontrastfulla.

Jag har bara en jävla mes kamera som jag inte kan göra nåntong med!!

Nä, istället stickar jag, scrappar och hänger på internet.
Jag måste vekrligen komma igång med fotandet. David kan inte hålla på att försörja mej för alltid.

Men det är min mes kameras fel. Mes kamera och fjant objektiv. Jag vill ha riktiga grejor så jag kan få välbetalda jobb.

Fan

Här sitter jag och...


...stickar!


Japp, fick ju stickor av mamma denna julen, och en stick-bok av pappa förra julen, så tänkte det vore dags nu! Jag har velat sticka jättelänge, börjat lätt med en rät stickad en färgad halduk. Stog och höll i olika färger och drömde om att sticka mjukisdjur och barn kläder. Fast jag börjar nog med halduk. Typiskt mej att vara så otålig när det kommer tillatt lära mej nya saker. Jag vill kunna det NU!!


Nu ska jag fortsätta sticka mina fula halsduk


Pussis ::: Tant Johannis

Sunday, January 10, 2010

Jordbävning!!

De senaste dagarna har här varit en del jordbävningar! En i Torsdags som jag kände. I fyra sekunder skakade väggar och saker. Det är verkligen en obeskrivlig känsla, man vet verkligen skillnaden när det är en jordbävning eller något annat. Det känns ända in i benmärgen haha.

Jag blir alltid lite rädd, hjärtat står liksom still ett tag, och man känner paniken komma sakta, men helt plötsligt är det över! Man hinner knappt bli rädd.
Vi har jorbävningar ofta här, fast de flesta känns inte. Men detta var 4.1 och den kändes. Jag har upplevt 2 andra innan. Samma styrka.

Imorse var det en till, 6.5, uppi Eureka. Den gjorde tydligen massa skada! Usch, hoppas inte jag upplever en sådag stor när jag är på en bro, det e min värsta mardröm!!

Här är ett klipp från en film, där Golden gate bron kollapsar! Det ser så jävla hemskt ut!!
Golden gate bridge collapse

Här är en till liten filmsnutt från 1940 om en bro i Tacoma som svänger och har sej, pga "physical phenomenon known as aeroelastic flutter "
- tillslut kollapsar den! Detta ser jätteläskigt ut!




Men nu ska vi inte vara rädda här. Om ni vill hålla koll på oss härborta med jordbävningar så kan ni kolla in på denna sidan då och då. earthquake watch

Nu ska vi kolla på en Alex Jones dokumentär!

Pussis ::: Botchow


Saturday, January 9, 2010

För er som missade...


Dagarna innan jul var ju jag med på en Svt play kupp mot Apple.
Vi hängde utanför Apples högkvarter i svenska folkdräkter. Det var kul den dagen Klara var med, vi dansade, och hade en sång i timmen- Små groderna, vi äro musikanter och karusellen!
Men sedan var det långtråkigt. 3 dagar 6 timmar i sträck. Min rygg var ganska mos efter det vill jag lova. Men varje chans att tjäna lite deg, måste jag ta!
Jag skrev ju här i bloggen att messa så jag kunde vinka, men de enda smsn jag fick var från Mamma (såklart) Som lysigt satt och glodde på mej 3 dagar non stop haha! Även Lena sms ade och sa att jag skulle "rita ett hjärta" i luften åt Saris tihi.







Lite svenskt iallafall


Ha! Jag fick allt min julmat, helt från scratch också dessutom. Det ända som saknas är sillen, och julskinkan då. Men vem orkar.


en vanlig dag



En vanlig dag med mej och mamma

Friday, January 8, 2010

Sego


Lördagkväll och David hänger framför Playstationet och spelar något coolt spel. Jag e trött och hänging och har nöjt mej med att leta boende i Lake Tahoe.
Först letade jag för 6 personer för jag trodde Jonas och Carol skulle med, sen tyckte hon inte om snö, så nu väntar jag svar från Blake och Nathalie om dom fortfarande vill med. Dom har oftast inte råd med att göra nånting sånt kul... Så det blir väl jag och David som vanligt... det e ju mysigare egentligen, men skulle vart skoj och åka ett stort gäng.

Iallafall har vi egentligen inte heller råd att åka till Tahoe, men jag känner att vi inte åkt nånstans på länge nu, och eftersom vi inte var i SWE nu över jul, vill jag ha min SNÖÖÖ! Det får fasen vara värt det, att få leka av sej i snön haha.

Iallafall har veckan varit busy, Måndagen spenderades mest åt Skype och chattning med Helenis, Saris och mamma. Så jobbade jag på Helenisens häst-bilder.
Rowena var sjuk så jag har jobbat på the heritage Tis-Fre för henne. Egentligen i Onsdags också, men guess what. Min migränjävel kom och gjorde att dom skicka hem mej. Så Onsdagen spenderades mest sovandes bakom persienner.

Här kommer lite bilder från juldagen

Den fiina skjortan jag älskar som Bella lämnade kvar! Tack gumman! Love it!

Turtur duvorna

Herr och Fru Le MerrerMoi



Jag igen
Pussar tomten som mamma skickade ända från Sverige.
Denna tomte har suttit i våran gran sedan jag var pytteliten!


Jag pratar me en liten tomte